دوره 24، شماره 118 - ( آبان 1393 )                   جلد 24 شماره 118 صفحات 224-220 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abedi S M, Babaee A R, Sadeghi M, Sadeghzadeh N. Radionuclide, Radiochemical and Chemical Evaluation of Elutes Obtained from 99 Mo/99m Tc Generators. J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (118) :220-224
عابدی سید محمد، بابایی احمد رضا، صادقی مهدی، صادق زاده نورالله. ارزیابی خلوص شیمیایی، رادیو شیمیایی و رادیو نوکلئیدی محلول به دست آمده از شویش ژنراتورتکنسیم-m99/ مولیبدن-99. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (118) :220-224

سابقه و هدف: تکنسیم-m99، رادیونوکلئیدی است که به‌طور وسیع در پزشکی هسته‌ای و در تحقیق استفاده می‌شود. محلول‌های حاصل از شویش دو نوع ژنراتور در سال 91-92 از نظرکیفیت ارزیابی شدند. در این مطالعه خلوص رادیونوکلئیدی از نظر مولیبدن-99، خلوص رادیو شیمیایی، pH و خلوص شیمیایی اندازه‌گیری شدند. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، محلول شویش دونوع ژنراتور، ده بار در ده هفته متوالی هر صبح بعد از دریافت، هم چنین سه ژنراتور در سه هفته متوالی 72ساعت بعداز شویش اول ارزیابی شدند. تعیین آلودگی مولیبدن-99 در محلول با استفاده از یک دوز کالیبراتور ویک شیلد سنجش مولیبدن-99 مطابق با استاندارد انجام شد. برای اندازه‌گیری پرتکنتات به فرم احیا شده و هیدرولیز شده تکنسیم -m99 از TLC و حلال استن روی سیلیکاژل استفاده شد. pH محلول ها با استفاده از نوار pH متر اندازه‌گیری گردید. یون‌های آلومینیوم با استفاده از روش رنگ سنجی سنجش شدند. یافته‌ها: حضور مولیبدن-99 در محلول‌های حاصل از دوشیدن ژنراتور مشاهده گردید. در این مطالعه یک هفته میزان مولیبدن-99 بیش‌ترین مقدار اما کم‌تر از حد مجاز (15/0 میکروکوری مولیبدن-99 در هر میلی‌کوری تکنسیم-m99) بود. فرم احیا شده و هیدرولیز شده تکنسیم-m99 در هیچ یک از محلول‌های حاصل از شویش مشاهده نگردید. همه محلول‌ها pH بین 5 تا 7 داشتند و در همه محلول‌ها مقدار یون آلومنیوم کم‌تر از 10 میکرو گرم در هر میلی‌لیتر (کم‌تر از 10 ppm) بود. استنتاج: انجام کنترل کیفی به ویژه از نظر خلوص رادیونوکلئیدی در هر مرکز پزشکی هسته‌ای مهم بوده و توصیه می‌گردد که هر ژنراتور جدید بعد از تحویل از نظر محلول حاصل از اولین دوشیدن و رسوخ مولیبدن-99 بررسی شود.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: پزشکي هسته اي