دوره 18، شماره 64 - ( خرداد و تیر 1387 )                   جلد 18 شماره 64 صفحات 43-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shirazi M, Pourmand M, Haghshenas M, Rezaee V. Prevalence of helicobacter pylori CagE genotypes, in patients with non-ulcer dyspepsia, . J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 18 (64) :37-43
شیرازی محمدحسن، پورمند محمدرضا، حق شناس محمدرضا، آقا رضایی محقق وحیده. بررسی وجود ژن cagE در ایزوله های هلیکوباکترپیلوری جدا شده از بیماران مبتلا به زخمهای پپتیک، سرطان معده سو هاضمه های بدون زخم. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (64) :37-43

سابقه و هدف: هلیکوباکترپیلوری به عنوان عامل بیماریزایی جدی در دستگاه گوارشی انسان به شمار می رود و عفونت ناشی از آن ممکن است در ارتباط با وجود یا عدم وجود ژن cagE باشد. این مطالعه به منظور بررسی وجود ژن cagE در ایزوله های هلیکوباکترپیلوری و ارتباط cagE با سو هاضمه های بدون زخم، زخم های پپتیک و سرطان صورت گرفت.
مواد و روش ها: 150 نمونه بیوپسی بیماران بر روی محیط های اختصاصی بروسلا آگاروکمپیلوباکتر واجد خون گوسفندی و آنتی بیوتیک های سه گانه کشت داده شد. پس از بررسی کلنی های به دست آمده توسط تست های بیوشیمیایی، استخراج ژنوم صورت گرفت، سپس به کمک پرایمرهای طراحی شده و روش PCR به بررسی وجود و یا عدم وجود ژن cagE انجام شد.
یافته ها: از 92 کشت مثبت ، 10، 20، 28، 34 ایزوله به ترتیب از بیماران مبتلا به سو هاضمه های بدون زخم، زخم اثنی عشر، زخم معده و سرطان معده به دست آمد. فراوانی ژن cagE در نمونه های فوق به ترتیب 23.88 درصد، 100 درصد، 85 درصد، 100 درصد مشاهده گردید.
استنتاج: با توجه به حضور ژن cagEدر غالب ایزوله های مورد بررسی حضور این ژن نمی تواند شاخصی جهت تفکیک ابتلا به بیماری های فوق باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |