دوره 24، شماره 119 - ( آذر 1393 )                   جلد 24 شماره 119 صفحات 212-206 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari H, Nasiri E, Esmaeili R, Taghizadeh A, Nikkhah M, Akbari M. Post-intubation Tracheal Rupture Treated with Percutaneous Dilatational Tracheostomy . J Mazandaran Univ Med Sci 2014; 24 (119) :206-212
اکبری هوشنگ، نصیری ابراهیم، اسمعیلی روانبخش، تقی زاده اقدس، نیکخواه مهدی، اکبری مهدیه. گزارش یک مورد پارگی تراشه بعد از اینتوباسیون ودرمان آن با روش تراکئوستومی با دیلاتاسیون زیر جلدی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (119) :206-212

پارگی تراشه به دنبال لوله‌گذاری گرچه نادر است اما می‌تواند کشنده باشد. شیوع واقعی آن به علت عدم گزارش، عدم تشخیص یا تشخیص نادرست نامعلوم است. ولی شیوع تقریبی آن بر اساس موارد گزارش شده حدود یک در هر بیست هزار مورد می‌باشد. علل شایع عبارتند از باد کردن بیش از حد کاف لوله تراشه ولوله‌گذاری مجدد در موارد اورژانس. تشخیص بر اساس شک بالینی و یافته‌های رادیولوژیک است. درمان می‌تواند با توجه به بیماری‌های همراه، اختلالات تنفسی، اندازه ومحل ضایعه، جراحی و یا حمایتی ‌باشد. در گذشته درمان انتخابی جراحی بوده است، گرچه اخیرا درمان حمایتی نیز انجام می‌شود.گزارش اخیر مربوط به بیماری است که دچار پارگی تراشه به علت انتوباسیون دهانی اورژانس با گاید شده است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیهوشی