دوره 24، شماره 120 - ( دی 1393 )                   جلد 24 شماره 120 صفحات 74-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alizadeh G, Kordsardouei H, Akhavan H, Naghibzadeh Tahami A. Evaluation of Residual Nitrite Levels and Some Different Components in Meat Products in Kerman . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (120) :69-74
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4851-fa.html
علیزاده قدسیه، کردساردویی حبیبه، اخوان حمیدرضا، نقیب زاده تهامی احمد. ارزیابی میزان باقی‌مانده نیتریت و برخی ترکیبات فرمولاسیون فرآورده‌های گوشتی عرضه‌شده در سطح شهر کرمان. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (120) :69-74

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-4851-fa.html


چکیده:   (8210 مشاهده)
سابقه و هدف: مصرف فرآورده‌های گوشتی روزبه‌روز در حال افزایش است. نیتریت و نیترات به‌عنوان نگهدارنده در فرآورده‌های گوشتی استفاده می‌شوند. مسئله قابل‌توجه در ارتباط با این ترکیبات، تشکیل نیتروزآمین و اثرات بالقوه سرطان‌زایی آن است؛ بنابراین در این مطالعه این ترکیب و برخی ویژگی‌های شیمیایی سوسیس و کالباس‌های توزیع‌شده در سطح شهر کرمان مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش‌ها: از پنج برند گوناگون سوسیس و کالباس در روز سوم پس از تولید نمونه‌برداری انجام شد و میزان باقی‌مانده نیتریت، نشاسته و پروتئین آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت و با میزان استاندارد آن‌ها در استاندارد ملی 2303 (سوسیس و کالباس- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون) مقایسه شد. یافته‌ها: با مطالعه 13 نمونه مورد بررسی، مشاهده شد، میران باقی‌مانده نیتریت در 15.3 درصد نمونه‌ها از حدود استاندارد خارج بود. در ارتباط با نشاسته 23.07 درصد نمونه‌ها، میزان نشاسته‌ای بالاتر از حد استاندارد داشتند. 69.23 درصد نمونه‌ها میزان پروتئینی کمتر از میزان ذکر شده در استاندارد 2303 (سوسیس و کالباس- ویژگی‌ها و روش‌های آزمون) نشان دادند. استنتاج: با توجه به نتایج به دست آمده، میزان نیتریت باقی‌مانده، همین‌طور میزان پروتئین و نشاسته نیز در مواردی خارج از میزان تعیین شده در استاندارد ملی 2303 بود. لذا رعایت استانداردهای مربوطه و پایش مرتب این ترکیبات، به‌ویژه افزودنی نیتریت در فرآورده‌های گوشتی از سوی کارخانه‌های تولیدکننده و مراجع ذیصلاح ضروری به نظر می‌رسد
متن کامل [PDF 246 kb]   (2894 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb