دوره 24، شماره 120 - ( دی 1393 )                   جلد 24 شماره 120 صفحات 241-232 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talaei A, Azami A, Salami M. Evaluating Effects of Visual Deprivation during Critical Period of Brain Development on Expression of NMDA Receptor Subunits in Rat’s Hippocampus. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (120) :232-241
طلائی علیرضا، اعظمی ابوالفضل، سلامی محمود. بررسی تأثیر محرومیت از بینایی طی دوره بحرانی تکامل مغز بر بیان زیرواحدهای گیرنده NMDA در هیپوکامپ موش صحرایی . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (120) :232-241

سابقه و هدف: محرومیت از بینایی در دوره بحرانی تکامل مغز باعث ایجاد اختلال در ساختار و عملکرد گیرنده‌های NMDA قشر بینایی می‌شود. به دلیل اینکه بخشی از پیام‌های بینایی از طریق قشر به هیپوکامپ می‌رسند، هدف از این مطالعه بررسی تأثیر‌‌‌ محرومیت از بینایی در دوره بحرانی تکامل مغز بر بیان زیرواحدهای گیرنده NMDA در هیپوکامپ موش صحرایی است. مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی بر روی 36 موش صحرایی نر که در دو گروه پرورش یافته در سیکل 12-12 روشنایی تاریکی (LR) و تاریکی کامل (DR) از بدو تولد تا لحظه آزمایش قرار گرفتند، انجام شد. حیوانات هر گروه به سه زیرگروه 2، 4 و 6 هفته‌ای تقسیم شدند. بیان mRNA مربوط به زیرواحدهای NR1، NR2Aو NR2B در هیپوکامپ با روش RT-PCR و بیان پروتئین زیرواحدهای مذکور با روش وسترن بلات بررسی شد. یافته‌ها: بیان نسبی mRNA و پروتئین زیرواحد NR1 و NR2A در حیوانات LR طی روندی وابسته به زمان افزایش داشته و بیان زیرواحد NR2B تغییری نکرد. پرورش در تاریکی اگرچه مانع افزایش بیان NR1 نشد، اما باعث کاهش بیان هر دو زیرواحد NR2A و NR2B شد. استنتاج: محرومیت از بینایی در دوره بحرانی تکامل مغز طی یک روند وابسته به زمان مانع بلوغ گیرنده NMDA در هیپوکامپ موش صحرایی می‌شود.
موضوع مقاله: فيزيولوژي