دوره 24، شماره 120 - ( دی 1393 )                   جلد 24 شماره 120 صفحات 294-283 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zare R, Mohseni M, Mazloomi M, Eskandari M, Kamali K. The Effect of Probiotic Bacteria (Lactobacillus acidophilus and Bifidobacterium lactis) on ReducingTissue Cadmium Induced in the Rat Gastrointestinal Tract. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (120) :283-294
زارع رقیه، محسنی مهران، مظلومی محمد، اسکندری محمدرضا، کمالی کورش. تعیین اثر کاهش کادمیوم بافتی ب هوسیله باکتر یهای پروبیوتیک (لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتریوم لاکتیس) القاء شده در دستگاه گوارش مو شهای صحرایی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (120) :283-294

سابقه و هدف: کادمیوم فلزی سمی با نیمه عمری طولانی است که عمدتاً در کبد و کلیه ها تجمع می یابد. این مطالعه به بررسی اثر دریافت خوراکی دو گونه باکتری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس به طور جداگانه و ترکیب با هم، بر حذف کادمیوم در سیستم گوارشی و تجمع آن در کبد موشهای صحرایی طی چهار هفته پرداخته است. مواد و روشها: سه گروه از حیوانات آزمایشگاهی روزانه قبل از مواجهه خوراکی با محلول کادمیوم (CdC12)، با محلولهای باکتریایی گاواژ شدند و در گروهی دیگر حیوانات تنها با کلرید کادمیوم مواجهه شدند. در پایان هفته دوم و چهارم نمونه گیری از کبد حیوانات انجام شده و غلظت کادمیوم در آنها پس از اندازه گیری به وسیله دستگاه پلاروگراف، مورد بررسی آماری قرار گرفت. یافته ها: بررسی داده های هفته دوم نشان داد، غلظت کادمیوم در گرو ههای دریافت کننده باکتری پروبیوتیک از گروه دریافت کننده کادمیوم به تنهایی بیشتر است؛ در نتایج هفته چهارم دیده شد که غلظت کادمیوم در تمامی گروههای پروبیوتیکی از گروه کادمیوم به تنهایی کمتر است و این تفاوت تنها در گروه بیفیدوباکتریوم معنادار دیده شد. استنتاج: به طور کلی با توجه به مشاهده تأثیر بهتر در گروه دریافت کننده بیفیدوباکتریوم و ضعیف بودن عملکرد دیگر گروه ها، همچنین با توجه به اثرات فیزیولوژیکی مفید حاصل از مصرف این باکتری ها از جمله خواص آنتی اکسیدانی به در تولید فرآورده های پروبیوتیک با هدف کاهش آسی بهای BB نظر می رسد، استفاده از گونه بیفیدوباکتریوم لاکتیس 12 ناشی از مواجهه با کادمیوم مفید باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: تغذيه