Kavoussi Ghahfarokhi M, Mohseni Kochesfehani H, Rafieian-Kopaei M, Beshkar P, Shirzad H. Effect of Chloroform Fraction of Tribulus Terrestris (TT) Fruit on Proliferation, Apoptosis and Cell Cycle Arrest of AGS Cancer Cell Line. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (121) :55-65
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5128-fa.html
کاوسی قهفرخی مرضیه، محسنی کوچصفهانی هما، رفیعیان کوپایی محمود، بشکار پژمان، شیرزاد هدایت الله. بررسی اثر فرکشن کلروفرمی میوه گیاه خارخاسک برتکثیر، چرخهی سلولی و القای آپوپتوز در سلول های AGS آدنوکارسینومای معده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (121) :55-65
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5128-fa.html
چکیده: (9702 مشاهده)
سابقه و هدف: سرطانهای معده جزء رایجترین بدخیمیهای دستگاه گوارش فوقانی میباشند. بسیاری از ترکیبات طبیعی خواص ضدسرطان خود را از طریق القای آپوپتوز در سلولهای سرطانی اعمال میکنند. گیاه خارخاسک با نام علمی Tribulus terrestris گیاهی است که در طب سنتی ایران و جهان توصیه شده و اثرات آنتیاکسیدانی، ضدتوموری و ضد التهابی آن در مطالعات اخیر به اثبات رسیده است. با توجه به اثرات القای آپوپتوز و مهارکنندگی تومور توسط ترکیبات مختلف میوه گیاه Tribulus terrestris، لذا هدف از انجام این مطالعه تعیین اثر فرکشن کلروفرمی میوه گیاه خارخاسک بر تکثیر، چرخه سلول و القای آپوپتوز در سلولهای سرطانی انسانی آدنوکارسینومای معده AGS میباشد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، ابتدا سلولهای AGS در محیط کشت استاندارد درون پلیتهای96 خانه کشت داده شده و در ادامه با غلظتهای مختلف از فرکشن کلروفرمی میوه گیاه خارخاسک به مدت 24، 48 و72 ساعت تیمار شدند. درصد بقا سلولها به روش MTT، نوع مرگ سلولی القا شده و توقف چرخه سلولی به روش فلوسایتومتری بررسی شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که فرکشن کلروفرمی میوه گیاه خارخاسک تکثیر سلولهای سرطانی AGS را در یک الگوی وابسته به غلظت و زمان کاهش داد. هم چنین این فرکشن به طور موثری آپوپتوز را القا و چرخه سلولی را در مرحله G0/G1 متوقف نمود.
استنتاج: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه، فرکشن کلروفرمی TT مرگ سلولی آپوپتوز را القا و چرخهی سلولی را در سلولهای AGS متوقف نمود. بنابراین این ترکیب میتواند در آینده به عنوان یک عامل موثر در پیشگیری و درمان سرطان آدنوکارسینومای معده مطرح شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
ايمونولوژي