دوره 18، شماره 66 - ( مهر و آبان 1387 )                   جلد 18 شماره 66 صفحات 101-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini S, Moudi S. A case of priapism following atypical anyipsychotic drugs. J Mazandaran Univ Med Sci 2008; 18 (66) :98-101
حسینی سیدحمزه، موعودی سوسن. گزارش یک مورد نعوظ دردناک به دنبال مصرف داروهای آنتی سایکوتیک آتیپیک (گزارش مورد). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (66) :98-101

نعوظ دردناک یک عارضه نادر ولی جدی داروهای روانگردان می باشد که شیوع آن به دنبال آنتی سایکوتیک های تیپیک حدود 26-15 درصد است. تقریبا تمام آنتی سایکوتیک های آتیپیک همراه با عارضه پریاپیسم گزارش شده اند. به خاطر ضرورت آشنایی پزشکان با این عارضه جدی غیر معمول دارویی، گزارش یک مورد پریاپیسیم به دنبال مصرف آنتی سایکوتیک های مختلف آورده شده است تا در کارهای بالینی روانپزشکی مد نظر قرار گیرد. آقای 24 ساله با علایم هذیان کنترل(control delusion) ، هذیان گزند و آسیب ((persecutory delusion، هذیان جسمانی (somatic delusion) و توهم شنوایی (auditory Hallucination) به کلینیک سرپایی مراجعه کرده بود که علایم ایشان حدود یکسال قبل از مراجعه به تدریج با گوشه گیری، انزوای اجتماعی، محدودیت روابط اجتماعی شروع شده بود. حین درمان با 6 میلی گرم ریسپریدون، پس از دو ماه دچار علایم نعوظ دردناک بدون تحریک جنسی شده بود. متعاقب کاهش و قطع ریسپریدون و شروع 5 میلی گرم الانزاپین و با دریافت تنها یک دوز دارو نیز این عارضه تکرار شده بود. پس از قطع الانزاپین و شروع درمان با 150 mg کلوزاپین بعد از یکسال مجددا دچار پریاپیسم شد. بنابراین بهتراست پزشکانی که داروهای آنتاگونیست سروتونین - دوپامین را تجویز می نمایند، مراقب این عارضه نادر ولی جدی باشند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |