دوره 24، شماره 122 - ( اسفند 1393 )                   جلد 24 شماره 122 صفحات 97-88 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nazarpoor M, Gharehaghaji N, Saharkhiz H. Effect of Inversion Time on the Linear Correlation between Polyethylene Glycol Coated Iron Oxide Nanoparticles Concentration and Signal Intensity in Inversion Recovery MRI Pulse Sequence. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (122) :88-97
نظرپور محمود، قره آغاجی ناهیده، سحرخیز حدیثه. اثر زمان معکوس بر ارتباط خطی بین غلظت نانوذرات اکسید آهن با پوشش پلی اتیلن گلیکول و شدت سیگنال در تصویربرداری تشدید مغناطیسی با سکانس بازیافت معکوس . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (122) :88-97

سابقه و هدف: در تصویربرداری تشدید مغناطیسی غلظت ماده کنتراست تزریقی در منطقه مورد نظر به صورت غیرمستقیم از شدت سیگنال به دست می آید. در محاسبه پرفیوژن، یافتن بیشینه رابطه خطی بین شدت سیگنال و غلظت نانوذرات اکسیدآهن به عنوان ماده کنتراست از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر زمان معکوس در شدت سیگنال و بیشینه رابطه خطی بین شدت سیگنال و غلظت‌های مختلف نانوذرات اکسیدآهن با پوشش پلی اتیلن گلیکول در تصاویر وزنی T1 با استفاده از سکانس بازیافت معکوس بود. مواد و روش‌ها: فانتوم پرسپکس برای قراردادن لوله های آزمایش حاوی غلظت های مختلف نانوذرات اکسیدآهن داخل کویل دستگاه طراحی گردید. تصویربرداری با استفاده از سکانس بازیافت معکوس-توربوفلش در زمان های معکوس متفاوت انجام شد. بیشینه شدت سیگنال و بیشینه رابطه خطی بین شدت سیگنال و غلظت نانوذرات در زمان های معکوس مختلف محاسبه گردید. یافته‌ها: شدت سیگنال و بیشینه رابطه خطی بین شدت سیگنال و غلظت نانوذرات به زمان معکوس بستگی دارد. بیشینه شدت سیگنال برای زمان های معکوس مختلف، در بیش ترین غلظت مورد بررسی (500 میکرومول آهن در لیتر) مشاهده شد. بیشینه رابطه خطی بین شدت سیگنال و غلظت نانوذرات برای کم ترین و بیش ترین زمان های معکوس (240 و 400 میلی ثانیه) به ترتیب تا غلظت‌های 64/243 و 49/105 میکرومول بر لیتر به دست آمد. استنتاج: تغییرات در زمان معکوس بر روی شدت سیگنال تصاویر تشدید مغناطیسی موثر است. افزایش زمان معکوس موجب می‌شود که در غلظت‌های کم‌تر نانوذرات اکسیدآهن با پوشش پلی اتیلن گلیکول به شدت سیگنال بیش‌تری با رابطه خطی دست یافت.
متن کامل [PDF 190 kb]   (2011 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: رادیولوژی