دوره 18، شماره 68 - ( بهمن و اسفند 1387 )                   جلد 18 شماره 68 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khani S, Ahmad Shirvani M, Bagheri Nesami M. The view of delivery by practitioners in routine episiotomy: a qualitative Study. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 18 (68) :27-36
خانی صغری، احمدشیروانی مرجان، باقری نسامی معصومه. دیدگاه عاملین زایمان در مورد اپیزیاتومی روتین: یک مطالعه کیفی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1387; 18 (68) :27-36

سابقه و هدف: مطالعات متعدد نشان داده اند که اپیزیاتومی انتخابی با پیامدهای مطلوبی همراه است. با این وجود هنوز در بسیاری از بیمارستان ها عملکرد بالینی مطابق این یافته نیست. برای یافتن علت این امر به بررسی دیدگاه عوامل زایمانی در مورد اپیزیاتومی روتین پرداخته شد.
مواد و روش ها: این تحقیق به روش کیفی و تجزیه و تحلیل آن با رویکرد آنالیز محتوا انجام شد. به این منظور با متخصصین زنان و مامایی، ماماها و مربیان مامایی مصاحبه نیمه ساختار عمیق انجام گرفت. تعداد شرکت کنندگان بر اساس اشباع اطلاعاتی تعیین شد. با تحلیل محتوای مصاحبه ها، نکات مشترک شناسایی، کدگذاری و طبقه بندی شد. مقایسه مداوم سبب اطمینان از ثبات داخلی در روند کدگذاری گردید. به منظور روایی و پایایی سه نفر از اعضای گروه به طور مستقل متون را کدگذاری و سپس با همکاری یکدیگر محورهای نهایی را مشخص کردند و با باز گرداندن درون مایه ها به شرکت کنندگان از صحت آنها اطمینان حاصل شد.
یافته ها: در مجموع 24نفر در مطالعه شرکت نمودند. عوامل تاثیرگذار بر استفاده روتین از اپیزیاتومی شامل 5 مفهوم کلی گردید. همچنین مفاهیم جزیی به عنوان زیر طبقه مفاهیم کلی پدیدار شدند. این مفاهیم عبارت بودند از: 1- عامل زایمان (شامل: تجربه شخصی، سطح مهارت، کمبود نیروی انسانی، خستگی و بی حوصلگی، پایین بودن سطح آگاهی، قدرت برقراری ارتباط با مادر، نقش عامل زایمان)، 2- عامل مادری (شامل: جلوگیری و کاهش آسیب های مادری، تفاوتهای آناتومیکی، فرهنگ، عدم همکاری، بیماریها)، 3- عامل جنینی (شامل: جلوگیری و کاهش آسیبهای جنینی و شرایط جنین)، 4- مشکلات قانونی و اجتناب از مواخذه شدن (شامل: شکایت بیمار از عامل زایمان و مواخذه شدن عامل زایمان توسط مقام ارشد و 5- نحوه اداره کردن زایمان (شامل: عدم دسترسی به تکنولوژی پیشرفته، عدم بکارگیری روشهای جدید زایمان و عدم آماده سازی مادران).
استنتاج: تغییر در عملکردهای بالینی مثل اپیزیاتومی روتین که طولانی مدت وجود داشته، مشکل است. از آنجا که مطالعات، استفاده محدود از اپیزیاتومی را توصیه می کنند، بر اساس مفاهیم استخراج شده در این مطالعه مداخلاتی در جهت تغییر نگرش و عملکرد عوامل زایمانی در رابطه با استفاده از اپیزیاتومی لازم می باشد. آموزش به عوامل زایمان، دانشجویان و مادران باردار از راهکارهای اساسی است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

نظرات کاربران