دوره 24، شماره 121 - ( بهمن 1393 )                   جلد 24 شماره 121 صفحات 20-9 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi F, Mohamadzade M, Zare S, Ilkhanipour M, Farokhi F. The Effects of Ghee, Olive Oil and Barley Oil on Blood Lipid Profiles and Heart Tissue in Adult Male Rat. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (121) :9-20
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5206-fa.html
رحیمی فرزانه، محمدزاده مهدی، زارع صمد، ایلخانی پور مینو، فرخی فرح. اثر روغن حیوانی، روغن زیتون و جو بر پروفایل های لیپیدی خون و بافت قلب در موش رت نر بالغ. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (121) :9-20

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5206-fa.html


چکیده:   (8274 مشاهده)
سابقه و هدف: برخی مواد غذایی مصرفی با کلسترول و اسیدای چرب بالا می تواند به عنوان یکی از عوامل بیماری‌زا در تشکیل پلاک آترواسکلروتیک در جدار سرخرگ ها موثر باشد. هدف از این مطالعه بررسی مکمل‌های غذایی حاوی میزان متفاوتی از کلسترول و استرول‌های گیاهی بر پروفایل‌های لیپیدی خون در رت است. مواد و روش‌ها: در این روش 28 رت نر بالغ در 4 گروه 5 تایی تقسیم شدند و در طول دوره آزمایش تحت شرایط کنترل شده از نظر دمایی، طول مدت شبانه روزی، دسترسی به آب و مواد غذایی قرار گرفتندکه به غذای گروه های تحت بررسی به صورت جداگانه مکمل های غذایی شامل روغن حیوانی، جو و روغن زیتون اضافه گردید. پس از 21 روز تیمار، فرایند خون گیری از قلب و استخراج بافت قلبی به ترتیب برای بررسی پارامترهای بیوشیمیایی خون و مطالعات بافتی انجام شد. مطالعه توسط نرم افزار SPSS آنالیز شد و 05/0p< معنی‌دار تلقی شد. یافته‌ها: کلسترول سرمی و LDL-c در گروه‌های تحت تیمار با روغن حیوانی، روغن زیتون و جو کاهش معنی‌داری را در مقایسه با گروه کنترل نشان داد. مقادیر HDL-c درگروه تحت تیمار با روغن حیوانی اندکی افزایش یافت. هم چنین TG در گروه تیمار شده با جو و روغن حیوانی کاهش معنی‌داری را نشان داد. در مطالعات بافتی آثار آترواسکلروز در گروه تیمار شده با جو در مقایسه با سایر گروه های تحت تیمار مشاهده شد. استنتاج: نتایج نشان داد مصرف روغن حیوانی و روغن زیتون تأثیر مثبت روی پروفایل های لیپیدی خون و برخی فاکتورهای دخیل در آترواسکلروز دارد.
متن کامل [PDF 309 kb]   (3617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb