دوره 24، شماره 122 - ( اسفند 1393 )                   جلد 24 شماره 122 صفحات 347-345 | برگشت به فهرست نسخه ها

Peyvandi S, Erfani A, Taghavipour M. Attitudes of Infertile Women towards Oocyte Donation. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (122) :345-347
پیوندی سپیده، عرفانی علی، تقوی پور مونا. بررسی نگرش خانم های نازا نسبت به روش درمانی اهدای تخمک . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (122) :345-347

سابقه و هدف: استفاده از روش‌های درمانی کمک باروری به طور قابل ملاحظه‌ای در کشورهای مسلمان مطابق با قوانین و خط‌مشی‌های اسلامی در حال گسترش است. این پژوهش با هدف بررسی نگرش خانم‌های مراجعه کننده به مرکز ناباروری شهرستان ساری نسبت به درمان از طریق اهدای تخمک طراحی شده است. مواد و روش‌ها: بر اساس پرسش‌نامه ODQ ((Oocyte Donation Questionnaire اطلاعات خانم های نابارور مراجعه کننده به مرکز IVF امام خمینی ساری در سال 91-92 جمع‌آوری و تحلیل شد. یافته‌ها: تفاوت آماری معنی داری از نظر سطح تحصیلات و نگرش مثبت افراد وجود داشت. 4/78 درصد از افراد تمایل داشتند که از دهنده ناشناس برای تخمک اهدایی استفاده کنند و 3/22 درصد تمایل داشتند که حقیقت را به فرزند به دنیا آمده از این روش بگویند. 3/73 درصد از افراد این تکنیک را مغایر با اعتقادات مذهبی خود می‌دانستند. استنتاج: توجه به مسائل فرهنگی، اجتماعی و نگرش افراد در مورد استفاده از روش اهدای تخمک بسیار ضروری است و با توجه به ارتباط مثبت میان میزان تحصیلات افراد و رضایت به استفاده از روش اهدای تخمک، برگزاری کلاس‌ها و دوره‌های مدون آموزشی توسط متخصصین و ارائه اطلاعات و آموزش در خصوص ناباروری و شیوه های درمانی از طریق رسانه‌های عمومی می‌تواند نقش به‌سزایی در تغییر نگرش افراد در مورد این روش درمان و آگاهی آنان از نظرات مذهب و قوانین شرعی و حقوقی وضع شده در کشور داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: اهدای تخمک، ناباروری، نگرش افراد
متن کامل [PDF 94 kb]   (1918 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: فيزيوتراپي