دوره 24، شماره 122 - ( اسفند 1393 )                   جلد 24 شماره 122 صفحات 157-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh M, Heidari Gorji M A, Khalilian A R, Esmaeili R. Assessment of Nursing Workload and Related Factors in Intensive Care Units Using the Nursing Activities Score . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (122) :147-157
علیزاده مهرداد، حیدری گرجی علی محمد، خلیلیان علیرضا، اسمعیلی روانبخش. بررسی بار کاری پرستاران با استفاده از شاخص NAS و عوامل مرتبط در بخش های مراقبت ویژه . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (122) :147-157

سابقه و هدف: متناسب بودن بار کاری پرستاران از عوامل مهم در ایمنی و تضمین کیفیت مراقبت از بیماران می‌باشد. بنابراین اندازه‌گیری بار کاری پرستاران بخش‌های مراقبت‌های ویژه امری ضروری می‌باشد. هدف این مطالعه تعیین بار کاری پرستاران بخش‌های مراقبت‌های ویژه با استفاده از شاخص فعالیت‌های پرستاری و عوامل مرتبط با آن بود. مواد و روش‌ها: مطالعه توصیفی تحلیلی حاضر بر روی 285 بیمار بستری در بخش‌های مراقبت ویژه مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. اطلاعات جمعیت شناختی و اطلاعات طبی بیماران از طریق چک لیست و پرونده بیماران طی یک دوره سه ماهه جمع‌آوری شد. برای ارزیابی بار کاری پرستاران از شاخص فعالیت‌های پرستاری (NAS) استفاده شد. یافته‌ها: از کل بیماران مورد بررسی 162نفر (8/56 درصد) مرد و میانگین سنی بیماران 2/4±00/42 سال بود. 164 (5/57 درصد) تحت درمان دارویی و 121 نفر (5/42 درصد) تحت درمان جراحی بودند. بیش‌تر بیماران از طریق اتاق عمل پذیرش شده بودند. میانگین بار کاری بر اساس شاخص NAS در نوبت کاری صبح 09/40± 56/121، در نوبت کاری عصر 98/34 ± 95/105 و در نوبت کاری شب 07/26± 57/99 بوده است. میانگین بار کاری بر اساس شاخص NAS در سه نوبت کاری نیز 42/32 ± 03/109 بوده است. استنتاج: نتایج مطالعه نشان می‌دهد که میانگین بار کاری پرستاران بخش‌های مراقبت ویژه در هر سه نوبت کاری صبح، عصر و شب و در کل زیاد می‌باشد. بنابراین پیشنهاد می‌شود از این شاخص برای تعیین تناسب بین فعالیت‌های پرستاری با تعداد پرستاران استفاده شود که بتوان با تخصیص تعداد کافی پرستاران خبره در بخش‌های مراقبت ویژه، کیفیت مراقبت از بیماران را تضمین نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: پرستاری