Nazari Dashlibrun Y, Ramezanian M, Ebrahimi Saravi M, Arabi M. Comparing the Efficacy of Celecoxib, Ibuprofen and Acetaminophen Codeine in Pain Relief after Impacted Lower Third Molar Surgery. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (121) :94-102
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5304-fa.html
نظری داشلی برون یونس، رمضانیان محمد، ابراهیمی ساروی محمد، اعرابی محسن. مقایسه اثر ضد دردی سه داروی ایبوپروفن، سلکوکسیب و استامینوفن کدئین بعد از جراحی دندان عقل نهفته پایین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (121) :94-102
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5304-fa.html
چکیده: (418591 مشاهده)
سابقه و هدف: داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانندایبوپروفن متداولترین گروه دارویی در کنترل درد بعد از جراحی دندان عقل نهفته هستند. اخیراً نسل جدیدی از این داروها مثل سلکوکسیب که انتخابی تر عمل میکنند، معرفی شدهاند که عوارض گوارشی کمتری دارند. از آنجا که مطالعات زیادی در مورد اثربخشی این داروها وجود ندارد، هدف از این مطالعه مقایسه سلکوکسیب با دو داروی ایبوپروفن و استامینوفن کدئین است.
مواد و روشها: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی روی 180 بیمار مراجعهکننده به بخش جراحی دهان و فک و صورت دانشگاه تهران انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به 3 گروه تقسیم شدند. به هر یک از گروهها به ترتیب 400 میلیگرم ایبوپروفن، 100میلیگرم سلکوکسیب و استامینوفن کدئین (استامینوفن 300 میلیگرم+ کدئین 20 میلیگرم) داده شد. جهت ارزیابی شدت درد. پرسشنامهای به بیماران داده شد و از آنان خواسته شد تا شدت درد خود را 2، 4، 6، 10، 16 و 24 ساعت بعد از عمل ثبت کنند.
یافتهها: در زمانهای 2 و 4 ساعت پس از مصرف دارو، شدت درد در گروه سلکوکسیب به صورت معنیداری پایینتر از 2 داروی دیگر بود (05/0<p). از نظر زمان استفاده از دوز مکمل تفاوت معنیداری بین دو داروی ایبوپروفن و سلکوکسیب وجود نداشت (05/0>p). اما هر دو دارو تفاوت معنیداری با داروی استامینوفن کدئین از این نظر داشتند (05/0<p). همچنین از نظر شدت درد در دو گروه ایبوپروفن و سلکوکسیب تفاوت معنیداری نداشت و هر دو نسبت به استامینوفن کدئین ارجحیت داشتند.
استنتاج: با توجه به کارایی تقریباً مشابه سلکوکسیب و ایبوبروفن و عوارض جانبی کمتر سلکوکسیب که در مطالعات قبلی گزارش شده است، سلکوکسیب میتواند در مواردی که ایبوپروفن به علت زخم یا خونریزی دستگاه گوارشی منع تجویز دارد، داروی انتخابی باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
دندانپزشکی