دوره 24، شماره 122 - ( اسفند 1393 )                   جلد 24 شماره 122 صفحات 474-456 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pakseresht M, Shobeyri S S, Rafiei A, Amjadi O, Abedini M. The Role of Infectious Agents on Pathogenesis of Multiple Sclerosis . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (122) :456-474
پاک سرشت معصومه، شبیری سعیده سادات، رفیعی علیرضا، امجدی ام البنین، عابدینی محمود. نقش عوامل عفونی در پاتوژنز مالتیپل اسکلروزیس. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (122) :456-474

مولتیپل اسکلروزیس MS) (Multiple Sclerosis:، بیماری پیچیده خودایمنی دمیلینه شونده اعصاب مرکزی با اتیولوژی نامشخص است. اتیولوژی این بیماری پیچیده بوده و عوامل مختلفی می‌توانند درگسترش آن نقش داشته باشند. مطالعات اتیولوژی MS نشان می‌دهند که عوامل عفونی، فاکتورهای ژنتیکی و یا ترکیبی از این دو عامل می‌توانند در بروز MS نقش داشته باشند. ارتباط عوامل عفونی با این بیماری اولین بار در سال توسط Pierre Marie پیشنهاد شد و بعدها با انجام مطالعات مختلف نظیر مطالعات اپیدمیولوژیک، مطالعات بر روی دوقلوها و مهاجرین و آزمایش بر روی مدل های حیوانی، زمینه برای تأیید بیش‌تر این نظریه فراهم شد. این مطالعه مروری با هدف بررسی ارتباط عوامل عفونی مختلف با بیماری مولتیپل اسکلروزیس انجام شد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد، عوامل ویروسی نظیر اپشتین بار ویروس، بورنا ویروس، سرخک، سرخچه و هم‌چنین عوامل قارچی می‌توانند از عوامل زمینه‌ساز مهم، در ابتلا به بیماری MS باشند. حال آن‌که عوامل انگلی می توانند نقش تعدیلی در ین بیماری ایفا نمایند. با این وجود جهت شناسایی عوامل مختلف، نیاز به مطالعات گسترده‌تری وجود دارد. شناسایی ارتباط عوامل عفونی مختلف در بیماری MS و معرفی یک عامل به عنوان عامل اصلی ایجاد این بیماری، می‌تواند مسیر جدیدی را برای ارائه راه‌کارهای جدید درمانی باز کند. هم‌چنین در ارائه عملکرد پیشگیرانه مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین نیاز به مطالعات بیش‌تری برای درک و شناسایی بهتر انواع عوامل عفونی و مکانیسم‌های تاثیر آن ها در ابتلا به بیماری MS وجود دارد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: ايمونولوژي