دوره 19، شماره 69 - ( فروردين و اردیبهشت 1388 )                   جلد 19 شماره 69 صفحات 87-79 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shiari R, Nasehi M, Farivar S, Hatamian B. The survey of anti-inflammatory effect of bisphosphonates. J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 19 (69) :79-87
شیاری رضا، ناصحی محمدمهدی، فریور شیرین، حاتمیان بیژن. بررسی خواص ضدالتهابی بیس فسفونات ها (مقاله مروری). مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1388; 19 (69) :79-87

اگرچه بیس فسفونات ها در اختلالات متابولیسم استخوان، استفاده گسترده ای پیدا کرده اند، اما بررسی های جدی و توضیح دهنده نقش و مراحل ضد التهابی و خواص اصلاح ایمنی آنها در بدن، بسیار محدود است. از نظر ساختاری و مکانیسمی، بیس فسفونات ها به دو دسته آمینوبیس فسفونات و نان آمینوبیس فسفونات ها تقسیم میشوند. اثرات بیس فسفونات ها بر تنوع سیتوکین در شرایط آزمایشگاهی، پیچیده است و بسته به نوع مولکولی بیس فسفونات آزمایش شده، غلظت بکارگرفته شده، نوع سلول آزمایش شده و نحوه ارزیابی سلولهای کشت داده شده متفاوت است. این در حالیست که آمینوبیس فسفونات ها در بدن، سیتوکین های پیش التهابی را در مدت کوتاه تحریک می کنند و مصرف مزمن آنها ممکن است تولید این سیتوکین ها را متوقف نماید. این مقاله تاثیرات ضد التهابی و تنظیم کننده سیستم ایمنی را که توسط بیس فسفونات ها ایجاد می شود و مطالعات انسانی و دانش اخیر را راجع به مکانیسم بالقوه این ترکیبات مورد بررسی قرار خواهد داد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |