دوره 24، شماره 122 - ( اسفند 1393 )                   جلد 24 شماره 122 صفحات 136-130 | برگشت به فهرست نسخه ها

Banihashem N, SalehiOmran M, Jalalian R. Sedative Effect of Dexmedetomidine and Midazolam in Transesophageal Echocardiographic Examination. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 24 (122) :130-136
بنی هاشم نادیا، صالحی عمران محمد تقی، جلالیان رزیتا. مقایسه اثر آرامبخشی دکسمدتومدین با میدازولام در بیماران تحت اکوکاردیوگرافی مری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1393; 24 (122) :130-136

سابقه و هدف: اکوکاردیوگرافی مری یک روش تشخیصی دقیق و حساس برای تشخیص بیماری‌های قلبی و عروقی می‌باشد. به نظر می‌رسد که دکسمدتومدین جهت آرام‌بخشی بیماران تحت اکوکاردیوگرافی مری مناسب می‌باشد. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات آرامبخشی دکسمدتومدین و میدازولام در بیماران تحت اکوکاردیوگرافی مری می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی چهل و هشت بیمار تحت اکوکاردیوگرافی مری به طور تصادفی به دوگروه تقسیم شدند. به بیماران، دکسمدتومدین µg/kg 1در عرض ده دقیقه و سپس µg/kg 2/0انفوزیون و یا میدازولام 2 میلی گرم تزریق شد. درجه آرامبخشی بیماران بر اساس معیار رامسی، میزان بی‌دردی، رضایت بیماران، فشارخون شریانی، ضربان قلب و زمان ترخیص بیماران در دو گروه بررسی شد. یافته‌ها: میزان بی‌دردی در گروه دکسمدتومدین (86/0±67/3) از گروه میدازولام (56/0±83/0) بیش‌تر بود (001/0=p). رضایت ییماران نیز در گروه دکسمدتومدین بیش‌تر بود (001/0=p). زمان ترخیص در گروه دکسمدتومدین 17/1±08/7 دقیقه و در گروه میدازولام 57/1±71/3 دقیقه بود (001/0=p). تغییرات فشار خون و ضربان قلب در دو گروه مشابه بود. استنتاج: به نظر می‌رسد که دکسمدتومدین در مقایسه با میدازولام یک داروی مناسب جهت آرام‌بخشی بیماران تحت اکوکاردیوگرافی مری باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بیهوشی