Hoseiyni S M, Arabestani M R, Mahmoodi H, Farhangara E. Prevalence of G, H, I, J Enterotoxin Genes and Antibacterial Susceptibility Pattern in Staphylococcus aureus strains Isolated from Different Foods. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (123) :1-10
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5514-fa.html
حسینی سید مصطفی، عربستانی محمد رضا، محمودی حسن، فرهنگ آرا الهام. بررسی میزان شیوع ژن های I,H,G و J انتروتوکسین و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی مختلف. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (123) :1-10
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5514-fa.html
چکیده: (7806 مشاهده)
سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایعترین علل مهم بیماریهای منتقله از غذا در جهان میباشد. انتروتوکسینهای تولید شده توسط این باکتری از دسته فاکتورهای ویرولانس بسیار مهم و جزء سوپر آنتیژنهای توکسین پیروژنیک (PTSAgs) میباشد که تاثیرات عمیقی بر میزبان خود دارند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع سویههای استافیلوکوکوس اورئوس در انواع مواد غذایی، بررسی الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی آن ها و شناسایی ژنهای انتروتوکسین و هم چنین ژن mecA با استفاده از روش PCR میباشد.
مواد و روشها: در مجموع 510 نمونه مواد غذایی مختلف در طی سالهای 1392 و 1393 از سطح شهر همدان جمعآوری و از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. الگوی حساسیت آنتیبیوتیکی همه باکتریهای جدا شده با استفاده از روش دیسک دیفیوژن تعیین و پس از استخراج ژنومی سویههای جدا شده، ژنهای انتروتوکسین و ژن mecA شناسایی شد.
یافتهها: به طور کلی، 49 سویه (60/9 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس ایزوله گردید. سویهها به ترتیب بیشترین مقاومت آنتیبیوتیکی را به اریترومایسین و تتراسایکلین 15 (61/30 درصد)، جنتامایسین 14 (57/28 درصد)، کلیندامایسین 13 (53/26 درصد)، سیپروفلوکساسین و ریفامپین 12 (48/24 درصد)، تریمتوپریم/سولفامتاکسازول 7 (28/14 درصد) و سفوکسیتین 3 (10/6 درصد) داشتند. همه نمونههای مقاوم به سفوکسیتین دارای ژن mecA بودند. 25 (02/51 درصد) از سویهها دارای ژن انتروتوکسین بودند، بیشترین فراوانی مربوط به ژن انتروتوکسین G 18 (73/36 درصد) میباشد، انتروتوکسین I در 6 (24/12 درصد) و انتروتوکسین H در 3 (12/6 درصد) سویه گزارش گردید. انتروتوکسین J در هیچ نمونهای یافت نشد. 23 سویه فقط دارای یک انتروتوکسین و 2 سویه دارای دو انتروتوکسین بودند.
استنتاج: شیوع بالای ژنهای انتروتوکسین مشاهده شده در این مطالعه، خطر بالای مسمویت با غذاهای آلوده به این باکتری را نشان میدهد. افزایش سویههای مقاوم به متیسیلین و دیگر آنتیبیوتیکها در مواد غذایی میتواند مشکل و نگرانی جدی برای سلامت جامعه باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
ميکروبيولوژي