دوره 25، شماره 123 - ( فروردین 1394 )                   جلد 25 شماره 123 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseiyni S M, Arabestani M R, Mahmoodi H, Farhangara E. Prevalence of G, H, I, J Enterotoxin Genes and Antibacterial Susceptibility Pattern in Staphylococcus aureus strains Isolated from Different Foods. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (123) :1-10
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5514-fa.html
حسینی سید مصطفی، عربستانی محمد رضا، محمودی حسن، فرهنگ آرا الهام. بررسی میزان شیوع ژن های I,H,G و J انتروتوکسین و الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از مواد غذایی مختلف. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (123) :1-10

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5514-fa.html


چکیده:   (7806 مشاهده)
سابقه و هدف: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از شایع‌ترین علل مهم بیماری‌های منتقله از غذا در جهان می‌باشد. انتروتوکسین‌های تولید شده توسط این باکتری از دسته فاکتورهای ویرولانس بسیار مهم و جزء سوپر آنتی‌ژن‌های توکسین پیروژنیک (PTSAgs) می‌باشد که تاثیرات عمیقی بر میزبان خود دارند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس در انواع مواد غذایی، بررسی الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی آن ها و شناسایی ژن‌های انتروتوکسین و هم چنین ژن mecA با استفاده از روش PCR می‌باشد. مواد و روش‌ها: در مجموع 510 نمونه مواد غذایی مختلف در طی سال‌های 1392 و 1393 از سطح شهر همدان جمع‌آوری و از نظر وجود استافیلوکوکوس اورئوس مورد بررسی قرار گرفتند. الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی همه باکتری‌های جدا شده با استفاده از روش دیسک دیفیوژن تعیین و پس از استخراج ژنومی سویه‌های جدا شده، ژن‌های انتروتوکسین و ژن mecA شناسایی شد. یافته‌ها: به طور کلی، 49 سویه (60/9 درصد) استافیلوکوکوس اورئوس ایزوله گردید. سویه‌ها به ترتیب بیش‌ترین مقاومت آنتی‌بیوتیکی را به اریترومایسین و تتراسایکلین 15 (61/30 درصد)، جنتامایسین 14 (57/28 درصد)، کلیندامایسین 13 (53/26 درصد)، سیپروفلوکساسین و ریفامپین 12 (48/24 درصد)، تریمتوپریم/سولفامتاکسازول 7 (28/14 درصد) و سفوکسیتین 3 (10/6 درصد) داشتند. همه نمونه‌های مقاوم به سفوکسیتین دارای ژن mecA بودند. 25 (02/51 درصد) از سویه‌ها دارای ژن انتروتوکسین بودند، بیش‌ترین فراوانی مربوط به ژن انتروتوکسین G 18 (73/36 درصد) می‌باشد، انتروتوکسین I در 6 (24/12 درصد) و انتروتوکسین H در 3 (12/6 درصد) سویه گزارش گردید. انتروتوکسین J در هیچ نمونه‌ای یافت نشد. 23 سویه فقط دارای یک انتروتوکسین و 2 سویه دارای دو انتروتوکسین بودند. استنتاج: شیوع بالای ژن‌های انتروتوکسین مشاهده شده در این مطالعه، خطر بالای مسمویت با غذاهای آلوده به این باکتری را نشان می‌دهد. افزایش سویه‌های مقاوم به متی‌سیلین و دیگر آنتی‌بیوتیک‌ها در مواد غذایی می‌تواند مشکل و نگرانی جدی برای سلامت جامعه باشد.
متن کامل [PDF 286 kb]   (2811 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb