دوره 19، شماره 71 - ( مرداد و شهریور 1388 )                   جلد 19 شماره 71 صفحات 51-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi M, Hemmati S. Increasing in activity and plasma concentration of matrix metalloproteinase-9 in metastatic breast cancer patientsand its relation with this gene promoter T allele . J Mazandaran Univ Med Sci 2009; 19 (71) :44-51
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-563-fa.html
صادقی مرتضی، همتی سیمین. افزایش غلظت پلاسمایی و میزان MMP-9 فعال در بیماران متاستازی سرطان پستان و ارتباط آن با وجود آلل T در پروموتور این ژن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1388; 19 (71) :44-51

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-563-fa.html


چکیده:   (14816 مشاهده)
سابقه و هدف: ماتریکس متالو پروتئینازها (MMPs) خانواده ای از آنزیم های پروتئولیتیک هستند که در هضم پروتئین های ماتریکس خارج سلولی نگهدارنده سلول ها و افزایش رفتار متاستازی تومورهای بدخیم انسانی نقش مهمی دارند. گزارش شده است کهMMP ها به دو صورت پروآنزیم یا آنزیم فعال در نمونه های بیولوژیکی وجود دارند و نیز مشخص شده است که از بین این خانواده (Matrix Metalloproteinase-9) MMP-9 در هر دو مرحله شروع و متاستاز سرطان پستان نقش دارد. ما در مطالعات قبلی خود روی این ژن، ارتباط یک پلی مورفیسم C/T در پروموتوراین ژن و مرحله متاستاز سرطان پستان را گزارش کرده بودیم. با توجه به وجود یافته های اندک فعلی در مورد ارتباط میزان فرم فعال این آنزیم و سرطان و نیز ارتباط فرم فعال با نوع ژنوتیپ اللی افراد، در این مطالعه ما به بررسی همزمان میزان MMP-9 فعال و ارتباط آن با ژنوتیپ آللی بیماران مبتلا به سرطان پستان پرداختیم.
مواد و روش ها: در این مطالعه مورد - شاهدی، میزان MMP-9 فعال پلاسمایی در 100 بیماران مبتلا به سرطان پستان و 120 نمونه کنترل سالم همزمان با نوع ژنوتیپ اللی این افراد بررسی شد. میزان غلظت پلاسمایی از طریق زیموگرافی ژلاتین (gelatin zymography) با ژل پلی اکریلامید و ژنوتیپ آللی در محل پلی مورفیسم با هضم آنزیم محدودکننده (PCR-RFLP) بررسی شد.
یافته ها: آنالیز داده های آماری نشان داد که غلظت پلاسمایی MMP-9 فعال در افراد مبتلا به سرطان پستان در مقایسه با گروه کنترل سالم اختلاف بسیار معنی داری دارد به طوریکه غلظت فرم فعال این آنزیم در گروه کنترل سالم بسیار کمتر از گروه بیماران سرطان پستان بود (به ترتیب 7/0 نانوگرم و 7/1 نانو گرم) (P<0.0001). همچنین میزان MMP-9 فعال در افراد دارای ژنوتیپ TT و CT در مقایسه با افراد کنترل CC افزایش معنی داری نشان داد (1.5 برابر).
استنتاج: طبق یافته های حاضر غلظت MMP-9 فعال در گروه بیماران سرطان پستان در مقایسه با گروه کنترل افزایش قابل ملاحظه ای دارد و افزایش میزان پلاسمایی این آنزیم، با وجود آلل T در پروموتور این ژن و پیشرفت سرطان پستان در این افراد ارتباط دارد. بنابراین می توان از اندازه گیری فرم فعال پلاسمایی این آنزیم یا وجود الل T در افراد، به عنوان یک عامل تشخیصی برای گروه بندی بیماران سرطان پستان و تشخیص زنان بیمار مستعد متاستاز به دیگر نواحی استفاده کرد.
متن کامل [PDF 350 kb]   (4866 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb