دوره 25، شماره 124 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 25 شماره 124 صفحات 93-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghoreyshi Rad F. Validation and Factor Analysis of Persian Version of the Narcissistic Personality Inventory in Non-clinical Population. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (124) :84-93
قریشی راد فخرالسادات. اعتباریابی و تحلیل عاملی نسخه فارسی پرسش‌نامه شخصیت خودشیفته درجمعیت غیربالینی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (124) :84-93

سابقه و هدف: پرسش‌نامه شخصیت خودشیفته (NPI-40) Narcissistic Personality Inventory-40 یک ابزار خودگزارشی جهت سنجش ویژگی‌های خودشیفتگی در گروه‌های غیربالینی است. هدف این پژوهش اعتبارسنجی پرسش‌نامه خودشیفته NPI-40 در افراد غیربالینی است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه زمینه‌یابی، 500 نفر از ساکنین شاهین‌شهر اصفهان به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب و با پرسش‌نامه شخصیت خودشیفته NPI-40، مقیاس شخصیت نئو (NEO) و مقیاس خودشیفتگی از پرسش‌نامه بالینی چندمحوری میلون-2 مورد آزمون قرار گرفتند. روایی همزمان با اجرای مقیاس خودشیفتگی (MCMI-II) Millon Clinical Multiaxial Inventory-II و روایی افتراقی از طریق توان تمایزگذاری پرسش‌نامه بین افراد با صفات برون‌گرایی و توافق‌جویی بالا و پایین سنجیده شد. یافته‌ها: تحلیل عاملی اکتشافی با چرخش پروماکس سه مؤلفه تکبر- خودنمایی،‌ خودافزایی– عظمت و نفوذ- بهره کشی استخراج شد. ضریب همبستگی بین نمرات NPI-40 و MCMI-II معنی‌دار بود. روایی افتراقی پرسش‌نامه محاسبه شد و ضریب پایایی همسانی درونی و بازآزمایی به ترتیب 81/0 و 82/0بود. استنتاج: یافته‌ها حاکی از این است که NPI-40 بعنوان ابزاری چندبعدی برای سنجش خصوصیت خودشیفتگی در جمعیت غیربالینی، از ویژگی‌های روانسنجی مطلوبی برخوردار است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانپزشکی