دوره 25، شماره 124 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 25 شماره 124 صفحات 228-224 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tara F, Ghasemian Dizajmehr S, Rashidi Fakari F, Ghasemian Dizajmehr M, Mohamaddous H. A Case Report of Gaucher’s Disease in Term Pregnancy with Anemia. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (124) :224-228
تارا فاطمه، قاسمیان دیزج مهر صدیقه، رشیدی فکاری فرزانه، قاسمیان دیزج مهر محسن، محمددوست هادی. گزارش یک مورد بیماری گوشه در خانم باردار مبتلا به آنمی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (124) :224-228

چکیده بیماری گوشه به عنوان شایع‏ترین اختلال ژنتیکی ذخیره سازی لیزوزوم، طیف وسیعی از بروز بیماری در دوران کودکی تا فقدان علایم در سراسر طول زندگی را دارد.آنزیم تراپی درمان موثر و در دسترس بیماری گوشه در بارداری است. آماری از شیوع بیماری گوشه هم‏زمان با بارداری در ایران وجود ندارد. مطالعه حاضر یک مورد بیماری گوشه در بیمار باردار مبتلا به آنمی با حاملگی ترم را گزارش می‏نماید. خانمی 21 ساله پرایمی گراوید با حاملگی ترم، مبتلا به بیماری گوشه با شکایت شروع دردهای زایمانی مراجعه کرده بود. در بررسی‏های انجام شده، مادر مبتلا به آنمی، ترومبوسیتوپنی و اسپلنومگالی شدید بود. در نهایت زایمان طبیعی بدون بروز عارضه‌ خطرناکی برای مادر و جنین انجام شد. ارائه مراقبت‏های به موقع، منظم و مناسب در دوران بارداری منجر به تشخیص به موقع بیماری شد. لذا جدی گرفتن علائم خطر مادران باردار در مراقبت‏های دوران بارداری توسط مراقبین بهداشتی منجر به بهبودی نتایج حاملگی و پیش‏آگهی خواهد شد.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: مامائی