دوره 11، شماره 33 - ( دى 1380 )                   جلد 11 شماره 33 صفحات 19-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saffar M, Nili H, Kosaryan M, Ësfahani M, Kasiri A, Khalilian A. Effect of Prednisolone on otitis media with effusion. J Mazandaran Univ Med Sci 2001; 11 (33) :14-19
صفار محمدجعفر، نیلی احمدآبادی حسن، کوثریان مهرنوش، اصفهانی محمد، کثیری عبدالمجید، خلیلیان علیرضا. تاثیر پردنیزولون در جذب مایع گوش میانی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1380; 11 (33) :14-19

سابقه و هدف: تداوم بقاء مایع در فضای گوش میانی (Otitis media with effusion = OME) عارضه شایعی از اوتیت حاد گوش میانی (Acute otitis media = AOM) در کودکان می باشد. دلیل قطعی آن روشن نیست و در صورت ادامه بیش از 3 ماه OME علی رغم درمان آنتی بیوتیکی مناسب، جهت جلوگیری از احتمال عوارض آن، جراحی میرنگوتومی توصیه می گردد. هدف مطالعه ارزیابی اثر سیستمیک استرویید پردنیزولون در جذب احتمالی مایع قبل از اقدام به جراحی در کودکان مبتلا به OME مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان بوعلی سینا و مطب بوده است.
مواد و روش ها: این مطالعه تجربی دوسوکور بر روی49نفر از کودکان مبتلا به OME بیش از 3 ماه تایید شده با تمپانومتری علی رغم درمان با دو دوره آنتی بیوتیک وسیع الطیف مناسب انجام گرفت. بیست و پنج بیمار در گروه مورد و تحت درمان با پردنیزولون با دوز 1 mg/kg/day و 24 بیمار در گروه شاهد و تحت درمان با دارونما به مدت 12 روز قرار گرفتند. نتایج با روش آماری کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. بیماران بین 2 هفته تا 6 ماه پی گیری شدند.
یافته ها: از مجموع 25 بیمار گروه مورد، در 22 نفر (88 درصد) مایع گوش میانی جذب شده بود، ولی از 24 بیمار گروه شاهد فقط 8 نفر (3/33 درصد) از مایع پاک شدند. در مقایسه دو گروه با روش آماری، تفاوت معنی دار بوده است P=0.0002)، (X2=13.19. طی مدت پیگیری، مواردی از عود مشاهده نشد.
استنتاج: براساس نتایج حاصله، با توجه به نقش مثبت پردنیزولون در جذب مایع در گوش میانی بیماران مبتلا به OME بیش از 3 ماه، قبل از اقدام به جراحی میرنگوتومی، در صورت ممنوع نبودن مصرف استرویید، یک دوره درمان با پردنیزولون به مدت 10 روز انجام شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |