دوره 25، شماره 124 - ( اردیبهشت 1394 )                   جلد 25 شماره 124 صفحات 193-183 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seyedalipour B, Arefifar A, Khanbabaee R, Hoseini S M. Toxicity investigating of silver nanoparticles on ALT, AST, ALP and histopathological changes in NMRI mice. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (124) :183-193
سید علیپور باقر، عارفی فر آمنه، خان بابایی رمضان، حسینی سید محمد. بررسی سمّیت نانوذرات نقره بر آنزیم های ALT ، AST ، ALP و تغییرات هیستوپاتولوژی کبد در موش نژاد NMRI. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (124) :183-193

سابقه و هدف: با وجود استفاده گسترده از نانوذرات نقره نگرانی در مورد اثرات بیولوژیکی آن‌ها روی محیط زیست و سلامت انسان وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر سمّیت نانو ذرات نقره بر فعالیت آنزیم های کبدی و بافت کبد موش نژاد NMRI می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، 35 سر موش ماده نژاد NMRI به طور تصادفی به 5 گروه شامل یک گروه کنترل و چهار گروه تیمار تقسیم شدند. به موش‌های گروه تیمار، نانو ذره نقره با غلظت‌های 50، 100، 200 و 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم به صورت داخل صفاقی تزریق شد (یک روز درمیان). پس از خون‌گیری از گوشه داخلی چشم و جداکردن سرم، میزان فعالیت آنزیم‌های کبدی آنالیز شد. در انتهای مطالعه، تمامی حیوانات به وسیله جابه‌جایی مهره گردن کشته شدند و نمونه‌های بافتی برای ارزیابی هیستولوژی با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ‌آمیزی شدند. آنالیز آماری با استفاده از SAS انجام شد. یافته‌ها: بررسی هیستولوژی نشان داد که نانو ذرات نقره سبب آسیب خفیف تا شدید کبد(نکروز، دژنرسانس واکوئولی، ارتشاح سلول‌های آماسی) در غلظت‌های مختلف شد. نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم‌های کبدی در مقایسه با گروه کنترل در همه گروه‌ها در غلظت 400 میلی‌گرم بر کیلوگرم به طور معنی‌داری افزایش یافت. استنتاج: یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که قرار گرفتن در معرض غلظت‌های مختلف نانو ذره نقره می‌تواند سبب ایجاد صدمات شدید در کبد موش سوری و افزایش فعالیت آنزیم های سرم شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي