Pazoki N, Ahmadi A, Mansori M, Mosavi Khorshidi S M, Onsori F, Salimian J. Prevalence of Aeroallergens in Patients with Allergic Rhinitis . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (125) :73-80
URL:
http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5720-fa.html
پازوکی نسرین، احمدی علی، منصوری محبوبه، موسوی خورشیدی سیدمحسن، عنصری فاطمه، سلیمیان جعفر. شیوع آلرژن های تنفسی در بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (125) :73-80
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5720-fa.html
چکیده: (11576 مشاهده)
سابقه و هدف: رینیت آلرژیک به عنوان یکی از شایعترین انواع بیماریهای آلرژیک، روند رو به افزایشی در جهان داشته و از نظر بهداشتی و اقتصادی کیفیت زندگی بیماران را تحت تاثیر قرار میدهد. شناسایی آلرژن های تنفسی هر منطقه به عنوان یکی از مهمترین علل بروز بیماری رینیت آلرژیک در پیشگیری و درمان این بیماران حائز اهمیت است. هدف از این مطالعه بررسی شیوع آلرژنهای تنفسی در بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک براساس تست پوستی پریک در شهر تهران میباشد.
مواد و روشها: در یک مطالعه مقطعی، 400 بیمار مبتلا به آلرژی که از دی ماه سال 1391 تا 1392به مدت یک سال به کلینیک فوق تخصصی آلرژی و ایمونولوژی خورشید در شهر تهران مراجعه کردند، مورد بررسی قرار گرفتند. پس از ثبت اطلاعات بیماران و بر اساس معیارهای ورود به مطالعه، بیماران مبتلا به رینیت آلرژیک انتخاب شده و میزان حساسیت آنها به دوازده عصاره شایع آلرژی زا با استفاده از آزمون پوستی پریک تعیین گردید. در نهایت دادهها توسط نسخه 20 نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میزان شیوع رینیت آلرژیک در این مطالعه 165 نفر (40 درصد) با نسبت تقریباً مساوی زن و مرد بود. تمام بیماران حداقل نسبت به یک آلرژن و 3/1 درصد آنها نسبت به تمام آلرژنها حساس بودند. بیشترین شیوع واکنش پوستی مثبت مربوط به آلرژنهای فضای باز (گرده گیاهان) با فراوانی 20/54 درصد بود. آلرژنهای فضای بسته به ترتیب فراوانی شامل مایتها (66/46 درصد)، مو و پوست حیوانات (78/18 درصد) و قارچها (37/17 درصد) بودند. در گروه سنی 6-1 سال، آلرژن های استنشاقی فضای بسته و در گروه سنی 7 سال به بالا آلرژنهای فضای باز شیوع بیشتری داشتند.
استنتاج: میزان شیوع رینیت آلرژیک دراین مطالعه، بالا و مشابه با آمار جهانی بود. باتوجه به شیوع بالای رینیت آلرژیک در تهران، شناسایی عوامل ایجادکننده آن میتواند اقدامی مناسب در جهت کنترل و جلوگیری از تشدید بیماری در افراد شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي-کامل |
موضوع مقاله:
ميکروبيولوژي