دوره 25، شماره 126 - ( تیر 1394 )                   جلد 25 شماره 126 صفحات 81-68 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mozdastan S, Ebrahimzadeh M A, Eslami S. Effect of Increasing the Polarity of Solvent on Total Phenol and Flavonoid Contents and Antioxidant Activity of Myrtle (Myrtus communis L.). J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (126) :68-81
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5930-fa.html
مزدستان شکوفه، ابراهیم زاده محمد علی، اسلامی شهرام. نقش افزایش قطبیت حلال در محتوای تام فنل و فلاونوئیدی و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه مورد Myrtus communis L.. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (126) :68-81

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-5930-fa.html


چکیده:   (10181 مشاهده)
سابقه و هدف: گیاهان داروئی از منابع اصلی آنتی‌‌اکسیدان‌های قوی به شمار می‌روند. گیاه مورد از خانواده میرتاسه یک گیاه داروئی بوده که در سراسر دنیا در طب سنتی به کار می‌رود. این گیاه بسیار شناخته شده بوه و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اثبات شده‌ای دارد. این مطالعه به منظور بررسی نقش حلال در محتوای فنلی و میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی برگ گیاه مورد طراحی شده است. مواد و روش‌ها: برگ‌ها در سایه خشک و به قطعات ریز خرد شدند. پودر گیاه به طور جداگانه و هم‌چنین به طور متوالی با 6 حلال با قطبیت‌های متفاوت شامل: n- هگزان، کلروفرم، اتیل استات، n- بوتانول، متانول و آب استخراج شدند. بدین‌ترتیب 12 عصاره تهیه شد. فعالیت آنتی‌اکسیدانی با چهار روش مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت: به دام اندازی رادیکال آزاد DPPH و نیتریک اکساید، تست احیا کنندگی و بررسی فعالیت شلاته‌کنندگی آهن. علاوه بر آن محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی نیز اندازه گیری شد. یافته‌ها: بالاترین راندمان عصاره گیری در هر دو روش به قطبی ترین حلال تعلق داشت: آب. این عصاره بالاترین میزان فنلی تام را نیز دارا بود، اما میزان فلاونوئید آن بالاترین نبود. حلال‌های قطبی بهترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را در به دام‌اندازی رادیکال آزاد DPPH و نیتریک اکساید و هم‌چنین تست احیا کنندگی نشان دادند. حلال‌های غیر قطبی مانند کلروفرم، n- بوتانول و اتیل استات برای استخراج فلاونوئید ها بسیار مناسب‌تر بودند و فعالیت شلاته کنندگی آهن بالاتری از خود نشان دادند. استنتاج: استفاده از حلال قطبی، استخراج مقادیر بیش‌تر ترکیبات فنولی را امکان‌پذیر می‌نماید. این ترکیبات بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را در عصاره دارا می‌باشند. حلال‌های غیر قطبی برای استخراج فلاونوئید ها مناسب‌تر هستند.
متن کامل [PDF 262 kb]   (6294 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: داروسازی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb