دوره 25، شماره 126 - ( تیر 1394 )                   جلد 25 شماره 126 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dostvandi S, Abiri R, Mohajeri P, Alvandi A. Genotypic and Phenotypic Characteristics of Efflux Pumps in Acinetobacter spp. Isolated from Inpatients . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (126) :1-10
دوستوندی سوزان، عبیری رامین، مهاجری پرویز، الوندی امیرهوشنگ. فنوتیپ و ژنوتیپ پمپ‌های ایفلاکس در ایزوله‌های گونه‌های اسینتوباکتر جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان‌های امام رضا و طالقانی کرمانشاه در سال 1392. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (126) :1-10

چکیده سابقه و هدف: سویه‌های اسینتوباکتر با مقاومت چندگانه در دهه اخیر شایع شده است که ممکن است در نتیجه فعالیت پمپ‌های ایفلاکس باشد. مطالعه حاضر به منظور بررسی فنوتیپ و ژنوتیپ پمپ‌های ایفلاکس در ایزوله‌های گونه های اسینتوباکتر جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان های امام رضا و طالقانی کرمانشاه در سال 1392 انجام شده است. مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی-تحلیلی 100 ایزوله گونه‌های اسینتوباکتر از نمونه‌های بالینی مختلف از بیمارستان‌های امام رضا و طالقانی کرمانشاه جمع‌آوری و توسط تست‌های بیوشیمیایی استاندارد تعیین هویت شدند. الگوی حساسیت آنتی‌بیوتیکی شامل ایزوله ها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن در حضور و بدون حضور مهارکننده پمپ ایفلاکس در ایزوله‌ها مطابق با دستورالعمل استاندارد تعیین گردید. ژن‌های پمپ ایفلاکس ایزوله‌ها adeABC نیز با استفاده از روشPCR شناسایی شدند. یافته‌ها: مقاومت ایزوله‌ها نسبت به ایمی‌پ‍نم 58 درصد، آمپی‌سیلین 63 درصد، سفتازیدیم 94 درصد، اریترومایسین 55 درصد، کلاریترومایسین 36 درصد، آزیترومایسین 29 درصد، جنتامایسین 83 درصد، توبرامایسین 54 درصد و تتراسیکلین 50 درصد بود. بیش‌ترین و کم‌ترین میزان مقاومت به ترتیب نسبت به سفتازیدیم و آزیترومایسین بود. بر اساس نتایج به دست آمده از آزمایش PCR، از بین 100 ایزوله گونه های اسینتوباکتر، 68 درصد دارای ژن adeA، 88 درصد دارای ژن adeB و 86 درصد حامل ژن adeC بودند. استنتاج: فراوانی مقاومت به وسیله پمپ ایفلاکس در سویه‌های حمل کننده ژن‌های adeA، adeB و adeC بیش‌تر بود. بیش‌ترین میزان مقاومت در اثر پمپ‌های ایفلاکس در آنتی‌بیوتیک‌های سفتازیدیم و تتراسایکیلین، به میزان به ترتیب 13 درصد و 12 درصد دیده شد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |