دوره 20، شماره 76 - ( خرداد و تیر 1389 )                   جلد 20 شماره 76 صفحات 41-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarghami M, Mahmoudi M, Daneshpour M. Relationship between dermatoglyphic patterns in bipolar I disorder and schizophrenia . J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (76) :33-41
ضرغامی مهران، محمودی مژگان، دانش پور سیدمحمدمهدی. بررسی رابطه خطوط انگشتان دست با اختلالات دو قطبی نوع یک و روان گسیختگی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (76) :33-41

سابقه و هدف: آثار انگشتان دست و سامانه اعصاب دارای منشا مشترک و بنیان ژنتیکی است. بنابراین هدف این مطالعه بررسی رابطه احتمالی خطوط انگشتان دست با اختلالات ژنتیکی شایع و ناتوان کننده دو قطبی نوع یک و روان گسیختگی بود.
مواد و روش ها: در یک مطالعه مورد شاهدی اثر انگشتان دست 100 بیمار مبتلا به روان گسیختگی و 100 بیمار مبتلا به اختلال دو قطبی نوع یک 100 و 100 فرد بدون سابقه اختلال روانی در خود و بستگان درجه یک ثبت گردید و به صورت بیخبر از تشخیص کدگذاری شد.
یافته ها: در بیماران دو قطبی اثر انگشت نوع گردبادی به طور با اهمیتی بیشتر (p<0.03) و در بیماران مبتلا به روان گسیختگی اثر انگشت نوع کمانی به طور با اهمیتی کمتر (p<0.002) از گروه شاهد سالم بود. بیماران دو قطبی فقط در دو انگشت نشانه و میانه چپ (به ترتیب p کوچکتر از 0.02 و 0.01) و بیماران مبتلا به روان گسیختگی در انگشت شست راست، حلقه راست و چپ (به ترتیبp کوچکتر از 0.04، 0.04 و 0.02) با گروه شاهد تفاوت داشتند. بیماران مبتلا به روان گسیختگی با مبتلایان به اختلال دو قطبی تفاوت مهمی نداشتند.
استنتاج: داشتن اثر انگشت نوع گردبادی در دو انگشت نشانه و میانه چپ و کمتر بودن اثر انگشت نوع کمانی در انگشت شست راست، حلقه راست و چپ به ترتیب مرتبط با اختلال دوقطبی نوع یک و روان گسیختگی هستند. اما نمی توان مبتلایان به روان گسیختگی را بر اساس اثر انگشتها از مبتلایان به اختلال دو قطبی تفکیک کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |