دوره 25، شماره 128 - ( شهریور 1394 )                   جلد 25 شماره 128 صفحات 36-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haji Fattahi F, Azarshab M, Sanati H. Risk Factors for Infective Endocarditis . J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (128) :29-36
حاجی فتاحی فرناز، آذرشب مهسا، صنعتی حمیدرضا. بررسی عوامل خطر در بیماران مبتلا به اندوکاردیت عفونی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (128) :29-36

سابقه و هدف: با توجه به عوارض شناخته شده اندوکاردیت عفونی و احتمال وقوع آن به دنبال اقدامات دندانپزشکی، این تحقیق به منظور بررسی عوامل خطراین بیماری طراحی شد. پیشگیری از اندوکاردیت عفونی از طریق شناسایی عوامل خطر و زمینه ساز آن و برطرف کردن آن‌ها امکان پذیر است. مواد و روش‌ها: این تحقیق به صورت Cross sectional روی 60 بیمار با تشخیص اندوکاردیت عفونی در بیمارستان امام‌خمینی و بیمارستان قلب شهید رجایی تهران انجام شد. کلیه متغیرهای مربوط به نوع اندوکاردیت، بیماری زمینه‌ای قلبی، سابقه جراحی قلبی و غیرقلبی، سابقه اندوکاردیت عفونی قبلی، اعتیاد تزریقی، هر نوع بیماری سیستمیک و میکروارگانیسم کشت شده از خون ثبت شد. سپس DMFT (دندان‌های پوسیده، پر شده و از دست رفته فرد) و نحوه استفاده از مسواک و نخ دندان، سابقه اقدامات دندانپزشکی، نوع و زمان آن ثبت گردید. یافته‌ها با روش‌های آمار توصیفی ارائه شدند. یافته‌ها: میانگین سنی مبتلایان 8/169/42 سال بود. 70 درصد نمونه‌ها بیماری زمینه‌ای قلب داشته و فاکتورهای بعدی جراحی قلبی، جراحی غیر قلبی، اعتیاد تزریقی و سابقه ابتلا به اندوکاردیت بود. 50 درصد بیماران به نوعی بیماری سیستمیک مبتلا بودند. در 7/36 درصد موارد هیچ فاکتور خطری جهت ابتلا به اندوکاردیت یافت نشد. سابقه درمان دندانپزشکی فقط در 3/73 درصد موارد گزارش شد. میزان DMFT بیماران برابر با 4/64/12 بود. در حالی که 7/16 درصد بیماران در 6 ماه گذشته تحت اقدامات دندانپزشکی نیازمند پروفیلاکسی آنتی بیوتیکی قرار گرفته بودند. استنتاج: میانگین سنی پایین مبتلایان، فراوانی موارد بدون عوامل خطر زمینه‌ای و هم‌چنین بهداشت دهانی ضعیف بیماران اندوکاردیت از نکات مهم و قابل بررسی در این تحقیق است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی