دوره 20، شماره 76 - ( خرداد و تیر 1389 )                   جلد 20 شماره 76 صفحات 68-62 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghodsi Z, Âmini L. Comparing the side effects of TCu380A and CuSafe (300, +300) IUDs in city of Hamedan, Iran . J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (76) :62-68
قدسی زهرا، امینی لیلا. بررسی عوارض جانبی IUD نوع TCu380A و (300+300) Cu-Safe در زنان شهر همدان، سال1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (76) :62-68

سابقه و هدف: امروزه بیش از 153 میلیون زن در سراسر دنیا از IUD به عنوان یک روش پیشگیری از بارداری استفاده میکنند. از مزایای این روش طولانی الاثر بودن، تاثیر بالا در پیشگیری و هزینه کم آن می باشد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه دو نوعIUD ،TCu380A و (300+300) Cu-Safeاز نظر عوارض جانبی و تداوم استفاده در 6 ماه اول استفاده از روش در درمانگاه های تامین اجتماعی انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی بود. با استفاده از روش نمونه گیری مستمر 250 نفر از زنان خواهان استفاده از IUD انتخاب شده و به طور تصادفی در یکی از دو گروه IUD قرار گرفتند و از نظر عوارض جانبی و تداوم استفاده در فواصل 3،2،1 و 6 ماه بعد کنترل شدند. ابزار گردآوری داده ها برگه ثبت اطلاعاتی بود که روائی و پایائی آن توسط اساتید صاحب نظر و مطالعه اولیه تایید شده بود.
یافته ها: بیشترین موارد خونریزی در هر دو گروه در اولین ماه بعد از جایگذاری IUD روی داد. در حالی که در ماههای اول، دوم و ششم خونریزی به طور معنی داری در گروه Cu-Safe کمتر بود (p<0.05) .در تمام نوبت های مراجعه درد و عفونت به طور معنی داری در گروه Cu-Safe کمتر از TCu380A بود (p<0.05) تداوم استفاده از روش در ماه سوم کارگذاری به طور معنی داری در استفاده کنندگان Cu-Safe بیشتر بود (p<0.05) .در مورد دفع خودبخودی و حاملگی ناخواسته هیچ تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد.
استنتاج: با توجه به یافته های این پژوهش، از آنجا که عوارضی چون خونریزی، درد، عفونت و دفع خودبخودی در IUD نوع Cu-Safe کمتر می باشد، استفاده از این نوع IUD توصیه می گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |