دوره 20، شماره 76 - ( خرداد و تیر 1389 )                   جلد 20 شماره 76 صفحات 87-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khori V, Âminosharihe Najafi S, Âlizadeh F, Pourabouk M, Nayebpour S, Çhangizi S, et al . Rate-dependent and antiarrhythmic reentrant tachycardia (AVNRT) effects of simvastatin in isolated rabbit atrioventricular nodal model. J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (76) :78-87
خوری وحید، امین الشریعه نجفی سروش، علی زاده فاطمه، پورابوک منا، نایب پور سیدمحسن، چنگیزی شیما، و همکاران.. اثرات وابسته به سرعت آنتی آریتمی چرخشی گره دهلیزی بطنی سیمواستاتین در مدل گره دهلیزی بطنی ایزوله خرگوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (76) :78-87

سابقه و هدف: مطالعات گذشته بیانگر اثرات مستقیم و غیرمستقیم استاتین ها در تاثیر بر روی آریتمی های فوق بطنی و بطنی بوده است. هدف مطالعه حاضر تعیین تاثیر سیمواستاتین در خواص وابسته به سرعت گره و مشخص نمودن اثرات سیمواستاتین در ارتباط با دیگر خواص پایه هدایتی و تحریک ناپذیری گرهی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه از مدل گره دهلیزی بطنی جدا شده پرفیوز 8 خرگوش استفاده شد. تحریک ناپذیری گرهی (موثر و کارکردی) و پروتکل های وابسته به سرعت (ریکاوری و خستگی، تسهیل) جهت ارزیابی خواص الکتروفیزیولوژیک گره دهلیزی بطنی استفاده شدند. پروتکل های تحریکی در طی فاز کنترل و همچنین در حضور غلظت های مختلف سیمواستاتین به کاربرده شدند.
یافته ها: سیمواستاتین در غلظت های 0.5 تا 10 میکرومولار در لیتر دوره تحریک ناپذیری کارکردی و موثر گره را به صورت معنی داری طولانی کرد و سبب افزایش زمان ونکباخ گردید. آستانه آریتمی توسط سیمواستاتین در غلظت های بالا (3 و 10 میکرو مولار) افزایش پیدا کرد. غلظت های مختلف سیمواستاتین سبب افزایش خستگی شد که تنها در غلظت 30 میکرو مولار معنی دار بود.
استنتاج: سیمواستاتین ازطریق افزایش آستانه آریتمی و طولانی شدن دوره تحریک ناپذیری کارکردی و موثر پتانسیل اثرات ضد آریتمی های چرخشی گرهای را دارد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |