دوره 25، شماره 129 - ( مهر 1394 )                   جلد 25 شماره 129 صفحات 131-128 | برگشت به فهرست نسخه ها

Saeedi M, Hajheydari Z, Akbari J, MortezaSemnani K, Emadian A. Preparation of Malathion 0.5% Lotion and Studying its Effect on Healing Scabies Compared With Permethrin Cream 5%. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (129) :128-131
سعیدی مجید، حاج حیدری زهره، اکبری جعفر، مرتضی سمنانی کتایون، عمادیان آیدا. تهیه و بررسی اثر لوسیون 5/0 درصد مالاتیون بر درمان جرب در مقایسه با کرم پرمترین 5 درصد. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (129) :128-131

چکیده:   (19081 مشاهده)
سابقه و هدف: عامل بیماری گال نوعی انگل به نام مایت سارکوپتس اسکابئی (Sarcoptesscabiei var. hominis) بوده و از طریق تماس پوستی منتقل می‌شود. در این مطالعه به بررسی اثر لوسیون مالاتیون 5/0 درصد در مقایسه با کرم پرمترین پرداختیم. مواد و روش‌ها: در ابتدا لوسیون مالاتیون 5/0 درصد با استفاده از حلال‌های مختلف تهیه گردید. مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود که طی آن 60 بیمار مبتلا به دو گروه تقسیم، اعضای گروه اول کرم پرمترین 5 درصد و اعضای گروه دوم لوسیون 5/0درصد مالاتیون دریافت کردند. دو گروه هر دو هفته به مدت 1 ماه تحت بررسی قرار گرفتند. داده‌های کمی دو گروه با آزمون تی- استودنت و داده‌های کیفی با آزمون کای‌دو توسط نرم‌افزار SPSS19 مقایسه شدند و ارزش 05/0P< به عنوان تفاوت معنی‌دار تلقی شد. یافته‌ها: تعداد ضایعات در هر دو گروه در شروع مطالعه از دیدگاه آماری تفاوتی ندارند (1503/0=p). پس از گذشت دو و چهار هفته نیز، تفاوتی از دیدگاه آماری مشاهده نمی‌شود. اما بررسی درصد کاهش ضایعات نسبت به زمان شروع مطالعه نتایج جالبی را نشان می‌دهد. به گونه ای که در هفته دوم عملکرد لوسیون مالاتیون بهتر از کرم پرمترین بوده است (0163/0=p). اگرچه این عملکرد در هفته چهارم نیز بهتر بوده است، ولی اختلاف معنی داری در انتهای هفته چهار دیده نمی‌شود (2940/0=p). استنتاج: نتایج به دست آمده از این مطالعه حاکی از اثربخشی فرآورده لوسیون 5/0 درصد مالاتیون در بیماری گال دارد.
نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: داروسازی