دوره 25، شماره 129 - ( مهر 1394 )                   جلد 25 شماره 129 صفحات 127-118 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bidarigh Z, Poormand M R, Mashhadi R. Frequency of Inducible Clindamycin Resistance and Analysis of Multi-resistant Antibiotic Profile of Methicillin-resistant Staphylococcus aureus. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (129) :118-127
بیدریغ ژیلا، پورمند محمدرضا، مشهدی راحیل. فراوانی مقاومت القایی به کلیندامایسین و تحلیل پروفایل مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی در استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (129) :118-127

سابقه و هدف: کلیندامایسین به عنوان یک آنتی‌بیوتیک موثر بر عفونت های شایع ناشی از سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین مورد توجه می‌باشد. نوع مقاومت دائمی و القایی در انتخاب آن به عنوان یک آنتی‌بیوتیک موثر اهمیت دارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین فراوانی مقاومت القایی نسبت به کلیندامایسین در ایزوله‌های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین و تجزیه و تحلیل پروفایل مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی است. مواد و روش‌ها: در این مطالعه 250 ایزوله بالینی استافیلوکوکوس اورئوس با استفاده از روش‌های بیوشیمیایی، مولکولی و حساسیت آنتی‌بیوتیکی مورد بررسی قرار گرفتند و پس از تعیین حساسیت به اریترومایسین، به منظور تعیین مقاومت دائمی و القایی با استفاده از تست D بر اساس دستورالعمل CLSI مورد ارزیابی واقع شدند. یافته‌ها: از مجموع 250 ایزوله بالینی استافیلوکوکوس اورئوس، (52 درصد)130ایزوله مقاوم به متی‌سیلین جدا شد و از بین ایزوله‌های مقاوم به متی‌سیلین، (90 درصد) 118 ایزوله مقاوم به اریترومایسین تعیین گردید و از بین این ایزوله‌ها به ترتیب (88 درصد) 105، (7 درصد) 9 و (3 درصد) 4 ایزوله دارای مقاومت دائمی، مقاومت القایی و فنوتیپ MS بودند. استنتاج: درمان بیماران مبتلا به عفونت‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین با مقاومت القایی به کلیندامایسین منجر به مقاومت دائمی و در نتیجه شکست درمان می‌شود. با توجه به افزایش مقاومت دائمی در ایزوله‌های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین، به نظر می‌رسد استفاده از تست Dبرای تمایز آن با مقاومت القایی و تشخیص نوع درمان الزامی است.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |