دوره 20، شماره 79 - ( آذر و دی 1389 )                   جلد 20 شماره 79 صفحات 79-72 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nasrabadi T, Goodarzi Zadeh N, Shahrjerdi A, Hamta A. The Effect of Education on Life Style Among Patients Suffering from Ischemic Heart Disease. J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (79) :72-79
نصرآبادی طاهره، گودرزی نفیسه، شهرجردی علیرضا، همتا احمد. بررسی تاثیر آموزش بر سبک زندگی بیماران مبتلا به بیماری های ایسکیمی قلبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (79) :72-79

سابقه و هدف: بیماری قلبی- عروقی و در راس آنها بیماری های ایسکمیک قلبی به یکی از جدیدترین مشکلات مرتبط با سلامتی جهان در سالهای پایانی قرن بیستم و سالهای آغازین قرن بیست و یکم تبدیل شده است. تحقیقات جدید به روشنی اهمیت تغییر شیوه زندگی را شرح داده اند. پیشگیری ثانویه و بازتوانی بیماران قلبی به عنوان مجموعه فعالیت هایی است که علت اصلی بیماری همراه با دست یافتن به بهترین شرایط جسمی، روحی و اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک کارآزمایی بالینی است که از مرداد 1385 لغایت بهمن 1386 در بخش مراقبت های ویژه قلبی و بخش قلب و عروق بیمارستانهای امام علی (ع)، خاتم الانبیا و تامین اجتماعی شهر زاهدان بر روی 180 بیمار با تشخیص بیماری ایسکمیک قلبی انجام شده است. نمونه ها به روش تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه مداخله و کنترل، هر کدام 90 نفر قرار گرفتند. جهت جمع آوری دادههای پژوهش از پرسشنامه استاندارد رز استفاده گردیده است.
یافته ها: نتایج بیانگر تاثیر آموزش بر تعدیل سبک زندگی بیماران مبتلا به بیماری های ایسکمیک قلبی می باشد. یافته های آماری نمایانگر آن است که مجموع آگاهی بیماران در زمینه بیماری قلبی، وضعیت کلی سبک زندگی، نمایه توده بدنی، وضعیت کلسترول خون، تریگلیسیرید خون، قندخون و فشارخون افراد گروه مورد پس از انجام مداخله آموزشی افزایش یافته و آگاهی آنها مطلوب تر شده است. آزمون تحلیل کو واریانس نشان داد که تفاوت معنی داری بین میانگین نمره مجموع آگاهی بیماران برای تعدیل سبک زندگی در دو گروه مورد و کنترل پس از انجام آموزش وجود دارد (P<0.05).
استنتاج: بر اساس یافته های پژوهش، آموزش دربیماران مبتلا به بیماری های ایسکمیک قلبی جهت تعدیل سبک زندگی موثر بوده است. لذا پیشنهاد میگردد که آموزش به بیمار در مراکز درمانی و آموزشی به صورت یک برنامه جدی پیگیری شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |