دوره 25، شماره 130 - ( آبان 1394 )                   جلد 25 شماره 130 صفحات 61-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohamadi J, Mir Drikvand F, Azizi A. Efficacy of Mindfulness on Anxiety and Depression in Patients with Irritable Bowel Syndrome. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (130) :52-61
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6394-fa.html
محمدی جواد، میردریکوند فضل اله، عزیزی امیر. اثربخشی درمان ذهن آگاهی بر اضطراب و افسردگی بیماران مبتلاء به سندرم روده تحریک‌پذیر. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (130) :52-61

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6394-fa.html


چکیده:   (6426 مشاهده)

سابقه و هدف: اضطراب و افسردگی از جمله علایم شایع در اختلال سندرم روده تحریک‌پذیر به شمار می‌آید. هدف پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی درمان ذهن‌آگاهی بر اضطراب و افسردگی بیماران مبتلاء به سندرم روده تحریک‌پذیر است.

مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر از نوع آزمایشی (طرح پیش‌آزمون و پس‌آزمون با گروه کنترل و انتساب تصادفی) می‌باشد. نمونه آماری پژوهش، شامل 30 بیمار مبتلاء به سندرم روده تحریک‌پذیر بود که از میان کلیه بیمارانی که در سال 1393 به مراکز درمانی شهر تبریز مراجعه کرده بودند و پس از مصاحبه، دریافت ملاک‌های تشخیصی Rome-III و تکمیل پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک، با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده (15 نفر برای هر گروه) انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. بعد از اتمام دوره 8 جلسه‌ای (هفته‌ای یک جلسه گروهی 90 دقیقه‌ای به مدت دو ماه) درمان ذهن‌آگاهی در گروه آزمایشی، مجدداً پرسشنامه اضطراب و افسردگی به عنوان پس‌آزمون در هر دو گروه تکمیل شد. سپس داده‌های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری تحلیل کواریانس چند متغیره در نرم‌افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: براساس یافته‌ها، درمان ذهن‌آگاهی در کاهش اضطراب و افسردگی بیماران مبتلاء به سندرم روده تحریک‌پذیر در گروه آزمایشی به طور معناداری مؤثر بوده است.

استنتاج: درمان ذهن‌آگاهی به عنوان درمانی مؤثر در بهبود نشانه‌های اضطراب و افسردگی بیماران مبتلاء به سندرم روده تحریک‌پذیر کاربرد دارد و می‌توان با اجرای آن به بهبود وضعیت روانی آن‌ها کمک کرد.

متن کامل [PDF 166 kb]   (3011 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb