دوره 25، شماره 130 - ( آبان 1394 )                   جلد 25 شماره 130 صفحات 190-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi T, Rafiei A, Amjadi O, Yoosefpour M, Zakavi A. Medicinal and Nutritional Properties of Grapes in Islamic References, Traditional, and Modern Medicine. J Mazandaran Univ Med Sci 2015; 25 (130) :169-190
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6400-fa.html
موسوی طهورا، رفیعی علیرضا، امجدی سورکی ام‌البنین، یوسف پور محمد، زکوی علی‌اصغر. خواص طبی- تغذیه‌ای انگور در منابع اسلامی، طب سنتی و طب جدید. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (130) :169-190

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6400-fa.html


چکیده:   (8385 مشاهده)

سابقه و هدف: انگور میوه‌ای است که در سرتاسر جهان گسترش‌ یافته و درصد بالایی از غذای مردم را به خود اختصاص می‌دهد. قرآن در بیش از هزار آیه به مطالب علمی اشاره دارد که برخی در حد اعجاز علمی قرآن به شمار می‌آیند. از این‌ رو در قرآن مجید یازده مرتبه نام این میوه آورده شده است. اشارات قرآن نظر بر این دارند که انسان از غذاهای نباتی و حیوانی استفاده کند. این مطالعه با هدف مروری بر خواص طبی و تغذیه‌ای انگور از منظر قرآن و طب اسلامی ایرانی انجام شده است.

مواد و روش ها: این مطالعه از نوع مروری بوده که با استفاده از کلید واژه‌های انگور، قرآن، ترکیبات مغذی، گیاهان دارویی و واژه‌های Medicinal plant،Anticancer effect،Holy Quran، و Grape جستجو در منابع طی سال‌های 1994 تا2014 صورت گرفت. اطلاعات از بانک‌هایی نظیر Google scholar, Ovid, PubMed, ISI, Scopus و هم‌چنین قرآن کریم،کتب روایی و منابع طب سنتی استخراج گردید و سپس نتایج به‌صورت مفاهیم، جداول و اشکال ارائه شد.

استنتاج: با توجه به سفارش قرآن در رابطه با انگور و هم چنین تأکید مصرف آن از دیدگاه ائمه، تحقیقات نشان می‌دهد که انگور به دلیل فعالیت زیاد آنتی‌اکسیدانی در درمان بسیاری از بیماری‌ها ازجمله آلزایمر، پارکینسون، آسم و انواع سرطان‌ها می‌تواند مؤثر واقع شود. این مطالعه می‌تواند گامی در راستای نشان دادن برخی از جنبه‌های اعجاز علمی قرآن به‌ویژه اسرار نهفته در میوه‌های قرآنی مانند انگور تلقی شود.

متن کامل [PDF 343 kb]   (5388 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: ايمونولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb