دوره 20، شماره 80 - ( بهمن و اسفند 1389 )                   جلد 20 شماره 80 صفحات 32-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

Peyvandi S, Hosseini S, Daneshpour M, Mohammadpour R, Qolami N. The Prevalence of depression, anxiety and marital satisfaction and related factors in infertile women referred to infertility clinics of Sari city in 2008. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 20 (80) :26-32
پیوندی سپیده، حسینی سیدحمزه، دانش پور سیدمحمدمهدی، محمدپور رضاعلی، غلامی نازنین. بررسی فراوانی افسردگی، اضطراب و میزان رضایتمندی زناشویی و عوامل مرتبط با آنان در خانم های نابارور مراجعه کننده به مراکز نازایی شهر ساری در سال 1387. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (80) :26-32

سابقه و هدف: استرس ناشی از نازایی سبب اختلال در رضایتمندی زناشویی، کاهش اعتماد به نفس و کاهش دفعات روابط جنسی زوج میشود. با توجه به مطالعات مختلف در مورد مسایل روحی روانی زوجهای نازا این مطالعه به منظور بررسی فراوانی افسردگی، اضطراب و رضایتمندی زناشویی در 200 زن نابارور مراجعه کننده به مراکز نازایی شهر ساری در سال 1387 انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی 200 زن نازا از بین بیماران مراجعه کننده به مرکز نازایی بیمارستان امام خمینی و مرکز نازایی حضرت مریم انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری اطلاعات، سه سری پرسشنامه شامل: پرسشنامه اضطراب Cattle، پرسشنامه افسردگی Beck و پرسشنامه رضایتمندی زناشویی Enrich می باشد. پرسشنامه ها بعد از گرفتن رضایتنامه و ارایه توضیحات، توسط افراد مورد مطالعه تکمیل شد. نتایج حاصله از این پرسشنامه ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمونهای Chi-square و T-test تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: از 200 فرد مورد بررسی، 124 نفر (62 درصد) دارای درجات مختلفی از افسردگی بودند. از این تعداد، 55 نفر (27.5 درصد) افسردگی خفیف، 51 نفر (25.5 درصد) افسردگی متوسط و 18 نفر (9 درصد) افسردگی شدید داشتند. همچنین از 200 نفر، 101 نفر (50.5 درصد) بدون اضطراب و 38 نفر (19 درصد) اضطراب خفیف و 35 نفر (17.5 درصد) اضطراب متوسط، 22 نفر (11 درصد) اضطراب شدید و 4 نفر (2 درصد) اضطراب خیلی شدید داشتند. افراد شرکتکننده در مطالعه 27 درصد عدم رضایت از زندگی زناشویی داشتند. بین میزان رضایتمندی زناشویی و شدت افسردگی و اضطراب بیماران ارتباط معنیداری مشاهده شد. در افرادی که شدت افسردگی و اضطراب آنان کمتر بود میزان رضایتمندی زناشویی بیشتر بود (P<0.05).
استنتاج: بر اساس نتایج این مطالعه به نظر میرسد که حضور روان شناسان بالینی و روانپزشکان در مراکز تشخیص و درمان نازایی میتواند امری موثر و مفید در کمک به افراد نابارور در سازگاری بهتر با استرس ناشی از نازایی باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |