دوره 21، شماره 81 - ( فروردين و اردیبهشت 1390 )                   جلد 21 شماره 81 صفحات 52-44 | برگشت به فهرست نسخه ها

Samarghandi M, Siboni M, Maleki A, Jafari S, Nazemi F. Kinetic Determination and Efficiency of Titanium Dioxide Photocatalytic Process in Removal of Reactive Black 5 (RB5) Dye and Cyanide from Aquatic Solution. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (81) :44-52
سمرقندی محمدرضا، شیرزادسیبنی مهدی، ملکی افشین‌، جعفری سیدجواد، ناظمی فاطمه. تعیین سینیتیک و کارایی فرآیند فتوکاتالیستی دی اکسید تیتانیوم در حذف رنگ RB5) Reactive Black 5) و سیانید از محلول های آبی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (81) :44-52

سابقه و هدف: یکی از عمده ترین آلاینده های محیط زیست که در پساب صنایع مختلف وجود دارد رنگ و سیانید می باشند که برای انسان و محیط زیست آلودگی ایجاد می کند. هدف از این تحقیق بررسی سینیتیک و کارایی فرآیند فتوکاتالیستی دی اکسید تیتانیوم در حذف رنگ ( Reactive Black 5 (RB5 وسیانید از محلول های آبی درسیستم ناپیوسته بود.
مواد و روش ها: این تحقیق یک نوع مطالعه بنیادی-کاربردی بود. ابتدا طراحی و ساخت راکتور صورت گرفت و بعد از آن با ثابت نگه داشتن بقیه عوامل موثر، مقدار بهینه TiO2 که برابر 1g/1 بود به دست آمد. سپس با ثابت نگه داشتن مقدار نانوذرات TiO2، تاثیر pH، غلظت اولیه رنگ و سیانید و زمان واکنش بررسی گردید.
یافته ها: نتایج مشخص ساخت که کارایی حذف رنگ RB5 وسیانید با افزایش غلظت اولیه رنگ و سیانید کاهش می یابد. همچنین مشخص گردید که با افزایش زمان واکنش و مقدار اولیه نانوذرات TiO2، کارایی حذف افزایش می یابد. همچنین سینیتیک واکنش با معادله شبه درجه یک Langmuir-Hinshelwood تعیین گردید.
استنتاج: به طور کلی نتایج نشان داد که می توان از فرآیند UV/TiO2 به عنوان یک روش موثر در حذف رنگ و سیانید از محیط های آبی استفاده کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |