دوره 21، شماره 84 - ( مهر و آبان 1390 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 11-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghorbanalipoor S, Âjami A, Rafiei A, Taghvaei T, Paylakhi S, Hosseini V. Expression of Interleukin 11 (IL-11) in Benign and Malignant Lesions of the Gastric Mucosa. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (84) :2-11
قربانعلی پور سعیده، عجمی ابوالقاسم، رفیعی علیرضا، تقوایی ترنگ، پایلاخی سیدحسن، حسینی وحید. بررسی بیان ژن اینترلوکین-11 (IL-11) در بیماری ‌های خوش خیم و بدخیم مخاط معده. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (84) :2-11

سابقه و هدف: سرطان معده دومین عامل مرگ و میر به واسطه سرطان در دنیا است و سالیانه 25 نفر از هر 10000 ایرانی به سرطان معده مبتلا می ‌شوند. اینترلوکین-11 (IL-11)، عضوی از خانواده اینترلوکین-6 (IL-6) بوده و با فعال کردن مسیر انتقال پیام JAK/STAT ممکن است در ایجاد سرطان معده نقش داشته باشد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی میزان بیان ژن IL-11 در نمونه های بیوپسی معده افراد سرطانی و غیرسرطانی می ‌باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مورد - شاهدی، نمونه ‌ها از بیمارستان امام خمینی و کلینیک طوبی شهرستان ساری جمع ‌آوری شدند. بیماران بر اساس مشاهدات آندوسکوپیک و نتایج پاتولوژی به دو گروه مبتلا به سرطان معده (45 نفر) و مبتلا به سایر عوارض گوارشی (عدم ابتلا به سرطان) (40 نفر) تقسیم شدند. جهت بررسی میزان بیان ژن IL-11 از تکنیک SYBR Green Real-Time PCR استفاده شد. نتایج حاصل با نرم ‌افزار REST 2008 و SPSS 16 مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته ها: در نمونه‌ های پاتولوژی، 93.4 درصد آدنوکارسینومای روده‌ ای، 4.4 درصد آدنوکارسینومای منتشر و 2.2 درصد کارسینوئید بودند. بیان ژن IL-11 در بیماران سرطانی نسبت به غیرسرطانی افزایش معنی ‌داری داشت (p<0.05). به علاوه تغییری در بیان این ژن در بین افراد مبتلا به سایر عوارض گوارشی (غیرسرطانی) مشاهده نشد (P=0.81).
استنتاج: IL-11 با ایجاد سرطان معده ارتباط داشته و احتمالا در فرایند تومورزایی، تکثیر تومور و بقای آن از طریق بالا بردن فعالیت ضد آپوپتوزی عمل می ‌کند.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |