سابقه و هدف: آنزیم ال- آسپاراژیناز به عنوان یکی از بهترین داروهای ضد سرطان خون شناخته میشود. با توجه به این که آسپاراژینازهای داروئی از منابع باکتریایی میباشند، هدف از این تحقیق یافتن باکتریهای تولید کننده ال-آسپاراژیناز بومی بود.
مواد و روشها: جداسازی باکتری مولد آنزیم از خاکهای کشاورزی جنوب تهران انجام شد. غربالگری اولیه بر روی نوترینت آگار و سپس روی محیط M9 آگار صورت گرفت. باکتری منتخب که بیشترین فعالیت آنزیمی را داشت، توسط روشهای بیوشیمیایی و فیلوژنی شناسایی شد. اندازهگیری فعالیت آنزیمی به روش نسلریزاسیون انجام شد. برای بهینه سازی تولید آنزیم فاکتورهایی چون منبع کربن، نیتروژن، میزان نمک، تاثیر pH محیط، دما و هوادهی مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: باکتری انتخاب شده یک سویه از استافیلوکوکوس بود که استافیلوکوکوس سویه MGM1 نامیده شد. شرایط بهینه فعالیت آنزیمی بدین صورت به دست آمد که گلوکز 1 درصد به عنوان منبع کربن، عصاره گوشت g/l 5/0 به عنوان منبع نیتروژن در غلظت صفر نمک با pH بهینه 7 تا 8 در غلظت نمک صفر با هوادهی rpm120 و دمای 35 درجه سانتیگراد بود.
استنتاج: با توجه به این که شرایط بهینه فعالیت آنزیمی باکتری MGM1 مشابه با شرایط فیزیولوژیک بدن بوده، مطالعات بیشتر روی آنزیم تولید به دست آمده به منظور دستیابی به یک آسپاراژیناز موثر دارای اهمیت میباشد
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |