دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbanmovahed M, Ebrahimipour G, Akhtari J, Marzban A. Production of anti-leukemia L-Asparaginase by a strain of Staphylococcus Isolated from Agricultural Soil. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :1-12
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6723-fa.html
قربان موحد مهتاب، ابراهیمی پور غلامحسین، اختری جواد، مرزبان عبدالرزاق. تولید آنزیم ضد لوسمی ال-آسپاراژیناز توسط سویه ای از استافیلوکوکوس جداسازی شده از خاک کشاورزی. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :1-12

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-6723-fa.html


چکیده:   (9386 مشاهده)

سابقه و هدف: آنزیم ال- آسپاراژیناز به عنوان یکی از بهترین داروهای ضد سرطان خون شناخته می‌شود. با توجه به این که آسپاراژینازهای داروئی از منابع باکتریایی می‌باشند، هدف از این تحقیق یافتن باکتری‌های تولید کننده ال-آسپاراژیناز بومی بود.

مواد و روش‌ها: جداسازی باکتری مولد آنزیم از خاک‌های کشاورزی جنوب تهران انجام شد. غربالگری اولیه بر روی نوترینت آگار و سپس روی محیط M9 آگار صورت گرفت. باکتری منتخب که بیش‌ترین فعالیت آنزیمی را داشت، توسط روش‌های بیوشیمیایی و فیلوژنی شناسایی شد. اندازه‌گیری فعالیت آنزیمی به روش نسلریزاسیون انجام شد. برای بهینه سازی تولید آنزیم فاکتورهایی چون منبع کربن، نیتروژن، میزان نمک، تاثیر pH محیط، دما و هوادهی مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: باکتری انتخاب شده یک سویه از استافیلوکوکوس بود که استافیلوکوکوس سویه MGM1 نامیده شد. شرایط بهینه فعالیت آنزیمی بدین صورت به دست آمد که گلوکز 1 درصد به عنوان منبع کربن، عصاره گوشت g/l 5/0 به عنوان منبع نیتروژن در غلظت صفر نمک با pH بهینه 7 تا 8 در غلظت نمک صفر با هوادهی rpm120 و دمای 35 درجه سانتی‌گراد بود.

استنتاج: با توجه به این که شرایط بهینه فعالیت آنزیمی باکتری MGM1 مشابه با شرایط فیزیولوژیک بدن بوده، مطالعات بیشتر روی آنزیم تولید به دست آمده به منظور دستیابی به یک آسپاراژیناز موثر دارای اهمیت میباشد

متن کامل [PDF 381 kb]   (4110 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb