دوره 21، شماره 84 - ( مهر و آبان 1390 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 104-97 | برگشت به فهرست نسخه ها

Peivandi S, Masoodzadeh A, Moaodi P, Babaei S. Association between anxiety and depression of infertile patients with their IVF cycles success rate. J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (84) :97-104
پیوندی سپیده، مسعودزاده عباس، موعودی پریسا، بابایی سیمین. رابطه اضطراب و افسردگی بیماران نازا با میزان موفقیت سیکل‌ های لقاح خارج رحمی IVF. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (84) :97-104

سابقه و هدف: ناباروری و درمان آن موجب اضطراب در زوجین می ‌شود.(In-Vitro Fertilization) IVF یک درمان پراسترس برای بیماران می ‌باشد. شواهد نشان می ‌دهد که علاوه بر فاکتورهای بیومدیکال (مثل سن و سابقه حاملگی)، وضعیت سایکولوژیک افراد نیز با نتیجه درمان IVF مرتبط هستند. لذا این مطالعه با هدف بررسی رابطه اضطراب و افسردگی با نتیجه درمان IVF انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کوهورت در سال 1387 در 70 بیمار (35 بیمار در گروه مورد و 35 بیمار در گروه شاهد) کاندید IVF مراجعه کننده به دو کلینیک نازایی شهرستان ساری انجام شد. ارزیابی وضعیت سایکولوژیک بیماران زمانی که وارد سیکل تحریک تخمک ‌گذاری شدند توسط روان ‌پزشک حاضر در بخش و از طریق پرسشنامه‌ های استاندارد انجام شد. سپس پرسشنامه‌ های اضطراب و افسردگی توسط بیماران تکمیل شد. بر اساس امتیاز بدست آمده از پرسشنامه ‌ها در گروه شاهد افراد بدون اضطراب و افسردگی و یا افرادی که مشکل اضطراب و افسردگی یا یکی از آنها را با شدت خفیف داشتند قرار گرفتند. بیماران مبتلا به اضطراب یا افسردگی یا هر دوی آنها با شدت متوسط به بالا در گروه مورد قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین و انحراف ‌معیار سن بیماران در گروه مورد 30.25±4.63 سال و در گروه شاهد 30.37±4.67 سال بود. میزان بارداری در گروه مورد، 31.42 درصد و در گروه شاهد، 54.28 درصد بود (p<0.05). خطر نسبی برای عدم وقوع بارداری در افرادی که مشکل اضطراب و افسردگی با شدت متوسط به بالا داشتند 1.5 و خطر منتسب 33 درصد بود.
استنتاج: میزان بارداری در گروه شاهد یعنی افراد نرمال یا افرادی که مشکل افسردگی یا اضطراب یا هر دوی آنها را با شدت خفیف داشتند، بیشتر بود.
واژه‌های کلیدی: اضطراب، افسردگی، IVF، میزان باروری
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |