دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 121-113 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shamsi M, Nejati V, Najafi G. Therapeutic Effects of Licorice Extract on In vitro Maturation and In vitro Fertilization in Mice Model of Polycystic Ovary Syndrome. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :113-121
شمسی مریم، نجاتی وحید، نجفی غلامرضا. بررسی اثرات درمانی عصاره شیرین بیان بر بلوغ و توان باروری اووسیت ها در موش های مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :113-121

سابقه و هدف: هدف از این مطالعه بررسی آثار دوزهای مختلف عصاره شیرین بیان بر بلوغ آزمایشگاهی اووسیت‌ها و توان باروری آزمایشگاهی در موش‌های مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS: Polycystic Ovary Syndrome) می‌باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی 32 سر موش سفید آزمایشگاهی به طور تصادفی انتخاب و به چهارگروه مساوی تقسیم شدند.گروه یک گروه کنترل بود.گروه دو با دریافت 2/0 سی‌سی استرادیول والرایت، PCOS در آن‌ها برانگیخته شد. گروه سه و گروه چهار، موش‌های مبتلا به  PCOSبودند که عصاره شیرین بیان را به ترتیب با دوزهای 100 و mg/kg/day 150 به مدت 3 هفته دریافت کردند. بعد از 3 هفته از قلب موش‌ها خون‌گیری به عمل آمد و هورمون‌های تستوسترون و استروژن اندازه‌گیری شد. سپس تخمک‌های فاز ژرمینال وزیکول از تخمدان موش‌ها جداشده و در محیط کشت TCM199 کشت داده شد. پس از 24 ساعت تخمک‌ها به متافاز II رسیده و با اسپرم لقاح داده شدند و تکامل جنینی تا مرحله بلاستوسیست در زیر میکروسکوپ معکوس بررسی شد.

یافته‌ها: میزان هورمون‌های تستوسترون و استروژن در گروه‌های درمانی نسبت به گروهPCOS  کاهش معنی‌دار داشت (05/0< p)، هم‌چنین اووسیت‌های بالغ، درصد لقاح، جنین‌های دوسلولی و تعداد بلاستوسیست‌ها در گروه‌های درمانی نسبت به PCOS افزایش معنی‌داری نشان داد (05/0< p).

استنتاج: نتایج تحقیق نشان داد که شیرین‌بیان بر میزان هورمون‌های جنسی در موش‌های مبتلا به PCOS موثراست و هم‌چنین می‌تواند بلوغ آزمایشگاهی اووسیت‌ها (وتوان باروری آزمایشگاهی را در موش‌های مبتلا به PCOS را افزایش دهد.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: بافت شناسي