دوره 25، شماره 132 - ( دی 1394 )                   جلد 25 شماره 132 صفحات 154-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farahani F, Hamidi Nahrani M, Seif-Rabiee M A, Moradi S. Effect of Mode of Delivery and Screening Age on Result of Newborn Hearing Screening Test Using Otoacoustic Emissions. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (132) :147-154
فراهانی فرهاد، حمیدی نهرانی مرتضی، سیف ربیعی محمدعلی، مرادی شنو. بررسی تاثیر نوع زایمان و زمان غربالگری بر نتایج آزمون غربالگری شنوایی نوزادان با استفاده از آزمون گسیل های صوتی گوش. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (132) :147-154

سابقه و هدف: موارد مثبت کاذب در غربالگری شنوایی نوزادان هزینه‌ها را افزایش داده و نگرانی و استرس در والدین را موجب می‌گردد. هدف این مطالعه بررسی نقش نوع زایمان و سن غربالگری شنوایی نوزادان بر میزان موارد مثبت کاذب در اولین آزمون غربالگری می‌باشد. شناسایی این فاکتورها و کنترل آن‌ها می‌تواند میزان موارد مثبت کاذب را کاهش دهد.

مواد و روش‌ها: درکل 2784 نوزاد قبل ترخیص از بیمارستان تحت آزمون غربالگری با استفاده از آزمون‌گسیل‌های صوتی گوش قرارگرفتند. میزان موارد مثبت کاذب در دو گروه زایمان طبیعی و سزارین براساس سن انجام غربالگری مقایسه شدند.

یافته‌ها: میزان مثبت کاذب در اولین آزمون غربالگری در گروه زایمان طبیعی به طور معنی‌داری بیش‏تر از گروه زایمان سزارین بود و به طور کلی با افزایش سن غربالگری، میزان موارد مثبت کاذب به صورت معنی‌داری کاهش نشان داد. این کاهش در میزان موارد مثبت کاذب با افزایش سن غربالگری، فقط در گروه سزارین دیده شد.

استنتاج: با تعویق انجام آزمون غربالگری در گروه زایمان سزارین تا زمان ترخیص نوزاد از بیمارستان، می‌توان میزان موارد مثبت کاذب را حدود 6 برابر کاهش داده و از این طریق هزینه‌ها و نگرانی‌های تحمیل شده ناشی از موارد مثبت کاذب را به حداقل رساند.

نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: گوش و حلق و بيني