دوره 21، شماره 84 - ( مهر و آبان 1390 )                   جلد 21 شماره 84 صفحات 148-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mardani M, Andisheh Tadbir A, Ahmadi R. The Prevalence of Malignant Transformation in Oral Lichen Planus in Two Main Centers in Shiraz (2006-2009) . J Mazandaran Univ Med Sci 2011; 21 (84) :145-148
مردانی مریم، اندیشه تدبیر آزاده، احمدی رضا. بررسی شیوع تغییرات بدخیمی در لیکن پلان دهانی در دو مرکز اصلی در شهر شیراز از سال 1385 الی 1388. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1390; 21 (84) :145-148

سابقه و هدف: لیکن پلان دهانی بیماری شایعی است که در بعضی مطالعات به عنوان ضایعه پیش بدخیم مطرح شده و توانایی تبدیل شدن به کارسینوم سلول سنگفرشی دهان را دارد. هدف این مطالعه بررسی شیوع تغییرات بدخیمی در بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی بود.
مواد و روش ها: این مطالعه گذشته نگر شامل 386 بیمار مبتلا به لیکن پلان بود که بر اساس معیار WHO در فاصله زمانی سال ‌های 1385 تا 1388 در شیراز انتخاب شده و مورد مطالعه قرار گرفته بودند.
یافته ها: چهار نفر از 386 بیمار (1.03 درصد)، شامل یک مرد و سه زن، تغییرات بدخیمی نشان دادند. تمام تغییرات بدخیمی در انواع قرمز رنگ لیکن پلان دیده شد و زبان شایع‌ ترین مکان درگیری بود.
استنتاج: نتایج مطالعه حاضر فرضیه افزایش ریسک تغییرات بدخیمی در لیکن پلان دهانی را تایید می ‌کند و بر این اساس پیشنهاد می ‌شود که بیماران به صورت سالیانه مونیتور شوند تا در صورت ایجاد تغییرات بدخیمی در مراحل اولیه تشخیص داده شود.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |