دوره 20، شماره 77 - ( مرداد و شهریور 1389 )                   جلد 20 شماره 77 صفحات 60-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Âbasi A, Tafazoli M, Ësmaeili H. The Effect of Foetal Movement Counting on Primipara Maternal Foetal Attachment . J Mazandaran Univ Med Sci 2010; 20 (77) :53-60
عباسی علیه، تفضلی مهین، اسماعیلی حبیب اله. تاثیر شمارش حرکات جنین توسط مادر بر میزان دلبستگی مادر- جنین در مادران با اولین بارداری. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1389; 20 (77) :53-60

سابقه و هدف: افزایش دلبستگی مادر- جنین می تواند موجب ایجاد رابطه مطلوب بین مادر و شیرخوار و ارتقاء رشد شناختی، عاطفی و اجتماعی کودک گردد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر شمارش حرکات جنین توسط مادر بر میزان دلبستگی مادر- جنین در مادران با بارداری اول انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه مداخله ای در سال 1388 بر روی 83 نفر مادر باردار که بصورت نمونه گیری مبتنی بر هدف از بین زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر ساری انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار مورد استفاده شامل فرم مصاحبه و پرسشنامه دلبستگی مادر- جنین کرانلی، پرسشنامه سلامت روان GHQ و حمایت اجتماعی بوده است. مادران در گروه مورد به مدت یک ماه هر روز صبح بعد از صبحانه به مدت نیم ساعت تعداد حرکات جنینشان را شمرده و در جدول ثبت می نمودند و گروه شاهد مراقبت های معمول بارداری دریافت نمودند. نمره دلبستگی قبل و بعد از مداخله در دو گروه سنجیده شد.
یافته ها: میانگین نمره دلبستگی قبل از مداخله در دو گروه مورد و شاهد به ترتیب0.5 ±3.52 و0.43 ±3.45 بوده که از نظر آماری اختلاف معنی دار نبوده است (p=0.51). در حالی که این میانگین بعد از مداخله به ترتیب0.38 ±3.96 و0.41 ±42.3 بوده که اختلاف آماری معنی دار بوده است (0.001=p).
استنتاج: نتایج نشان داد که شمارش حرکت جنین به شکل منظم می تواند موجب افزایش میزان دلبستگی مادر- جنین گردد. پس می توان انجام این گونه رفتارها را جزئی از مراقبت های پره ناتال قرار داد تا موجب ایجاد رابطه مطلوب مادر- جنین گردد.
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |