دوره 25، شماره 134 - ( اسفند 1394 )                   جلد 25 شماره 134 صفحات 269-261 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pakhereh E, Rezaeirad M, Tahmasbi B, Akbarpour F. Ranking the Factors Affecting Readiness of Prehospital Emergency Care According to the Perspectives of Staff in Mazandaran Prehospital Emergency Services. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (134) :261-269
پاخره اسماعیل، رضایی راد مجتبی، طهماسبی بهرام، اکبرپور فریبا. رتبه بندی عوامل موثر بر آمادگی اورژانس ‌های پیش ‌بیمارستانی از دیدگاه کارکنان عملیاتی اورژانس مازندران . مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (134) :261-269

سابقه و هدف: امروزه در سیستم مراقبت سلامت شهری، ﻋﻤﻮﻣﺎً اوﻟﯿﻦ ﺑﺮﺧﻮرد ﺑﺎ ﺑﯿﻤﺎران ﺑﺤﺮاﻧﯽ ﺗﻮﺳﻂ اورژاﻧﺲ ﭘﯿش ﺑﯿﻤﺎرﺳﺘﺎﻧﯽ ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺘﻪ و ﻫﺮ ﭼﻪ ﻣﺮاﻗﺒﺖ ایﻦ ﺑﯿﻤﺎران ﺗﻮﺳﻂ ﺳﯿﺴﺘﻢ ﻓﻮریت‌های ﭘﺰﺷﮑﯽ ﺻﺤﯿﺢ ﺗﺮ، دﻗﯿﻖ ﺗﺮ و ﺳﺮیﻊ ﺗﺮ اﻧﺠﺎم ﺷﻮد، ﻣﺮگ و ﻣﯿﺮ و ﻣﻌﻠﻮﻟﯿﺖ‌ﻫﺎی ﻧﺎﺷﯽ از ﺑﯿﻤﺎری‌ﻫﺎ ﮐﺎﻫﺶ و اﻋﺘﻤﺎد ﻣﺮدم ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ایﻦ ﺳﯿﺴﺘﻢ اﻓﺰایﺶ ﻣﯽ‌یابد. هدف از این مطالعه، تعیین عوامل موثر بر آمادگی اورژانس‌‌های پیش‌ بیمارستانی استان مازندران بود.

مواد و روش‌ها: این پژوهش از نوع مطالعات توصیفی-تحلیلی است و به روش مقطعی در نیمه اول سال 1394 انجام شد. جامعه آماری شامل 362 نفر از کارکنان عملیاتی اورژانس پیش ‌بیمارستانی مازندران بوده‌ که تعداد 191 نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ‌ها با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته، گردآوری شد. به منظور تجزیه تحلیل داده ها از آزمون T تک نمونه‌ای و آزمون رتبه بندی میانگین‌‌ها (فریدمن) استفاده شد.

یافته‌ها: مهم‌ترین عوامل تاثیر‌گذار بر آمادگی اورژانس‌های پیش‌ بیمارستانی استان مازندران، نیروی انسانی، تجهیزات و لجستیک، دوره‌‌های آموزشی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدیریت و سازمان و انگیزه به دست آمد. از دیدگاه پرسنل عملیاتی اورژانس پیش ‌بیمارستانی استان مازندران، دو عامل انگیزه با میانگین رتبه‌‌ای 73/4 از 5 و عامل نیروی انسانی با میانگین رتبه‌ ای 26/2 از 5 به ترتیب بیش‌ترین و کم‌ترین تاثیر را داشته‌‌اند. بقیه عوامل شامل تجهیزات و لجستیک، فناوری اطلاعات و ارتباطات، دوره‌‌های آموزشی، مدیریت و سازمان به ترتیب با میانگین رتبه‌‌ای 36/4، 30/3، 19/3، 15/3 از 5 در رتبه‌ های بعدی قرار گرفته‌ اند.

استنتاج: از آن‌جایی‌که شش عامل در آمادگی اورژانس پیش ‌بیمارستانی استان مازندران تاثیرگذار بوده و به خصوص عامل انگیزه که بیش‌ترین تاثیر را دارد، توجه جدی سیاست‌ گذاران و مدیران اورژانس پیش ‌بیمارستانی به ایجاد و تقویت همه عوامل به ویژه انگیزه کارکنان ضروری به نظر می‌‌رسد.

واژه‌های کلیدی: آمادگی، اورژانس، پیش ‌بیمارستانی
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |