دوره 25، شماره 134 - ( اسفند 1394 )                   جلد 25 شماره 134 صفحات 277-270 | برگشت به فهرست نسخه ها

Etezadi T, Namdar P, Saffar Shahroudi A. Dental and Cephalometric Features of Patients with Congenitally Missing Maxillary Lateral Incisors. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (134) :270-277
اعتضادی طهورا، نامدار پرستو، صفار شاهرودی عاطفه. ویژگی های دندانی و اسکلتال بیماران با فقدان مادرزادی لترال فک بالا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (134) :270-277

سابقه و هدف: شیوع فقدان دندان لترال در ماگزیلا حدود1-2 درصد است‌که مجموعاً 20 درصدکل غیبت‌های دندانی را شامل می‌شود. افزایش دانش در زمینه علل و ویژگی‌های ظاهری این بیماران، در تشخیص و طرح درمان بسیار کمک‌کننده است. هدف این مطالعه مشخص کردن ویژگی‌های دنتال و اسکلتال بیماران با فقدان مادرزادی لترال ماگزیلاری است.

مواد و روش‌ها: این مطالعه تحلیلی، شامل کست دندانی و لترال سفالومتری قبل درمان از 26 بیمار با فقدان مادرزادی دندان لترال ماگزیلاری به صورت یک یا دو طرفه است. پارامترهای زیر مورد ارزیابی قرار گرفت: فضای بین کانینی ماگزیلا و مندیبل، فضای بین مولری ماگزیلا و مندیبل، اوربایت، اورجت، فقدان دندان و یا سایر آنومالی‌های دندانی، SNA، SNB، ANB و شاخصWits. در نهایت پارامترهای به دست آمده نسبت به گروه کنترل با اکلوژن نرمال توسط
t-test مورد مقایسه قرار گرفت.

یافته‌ها: 8 مورد از 26 بیمار، فقدان دوطرفه دندان لترال ماگزیلا داشتند و از 18 مورد با فقدان یک طرفه، 67/66 درصد (12 مورد) از دست دادن دندان در کوادرانت سمت راست ماگزیلا دیده شد. فقدان دندان لترال در 12 بیمار همراه با سایر آنومالی‌ها یا غیبت مادرزادی سایر دندان ها همراه بود. در مقایسه با گروه کنترل، اورجت به طور معنی‌داری کم‌تر بود (05/0= p) و فضای بین کانین در فک بالا و پایین کوچک‌تر بود. ANB و شاخص Wits نیز به طور مشخصی در این گروه کاهش یافته بود (05/0= p).

استنتاج: فقدان دندان لترال ماگزیلاری به شدت با سایر آنومالی های دندانی مرتبط بود و اکثر بیماران با این مشکل، تمایل اسکلتال و دنتال CL III داشتند.

متن کامل [PDF 447 kb]   (2009 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: دندانپزشکی