دوره 25، شماره 134 - ( اسفند 1394 )                   جلد 25 شماره 134 صفحات 123-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi H, Yari R, Zargar M. Genetic Variation of Escherichia coli Bacteria Isolated from Urinary Tract Infections Using RAPD-PCR . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (134) :114-123
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7229-fa.html
اسدی حمزه، یاری رضا، زرگر محسن. مطالعه تنوع ژنتیکی باکتری‌های Escherichia coli جداسازی شده از نمونه های عفونت اداری با استفاده از RAPD-PCR. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (134) :114-123

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7229-fa.html


چکیده:   (6879 مشاهده)

سابقه و هدف: راه‌های تشخیص باکتری E. coli، کشت، روش‌های سرولوژی و ملکولی می‌باشد. در روش مولکولی با استفاده از پرایمرهای کوچک تصادفی، اقدام به تولید محصولات PCR می‌گردد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی تنوع ژنتیکی در باکتری‌های اشریشیاکلی می‌باشد. هم‌چنین با استفاده از دو سویه شایع EnteroPathogenic E. coli (St.1) و EnteroHaemorrhagic E. coli (St.2)، میزان قرابت باکتری‌های جداسازی شده با این دو سویه نیز مطالعه می‌گردد.

مواد و روش‌ها: در مطالعه‌ی تجربی حاضر 50 نمونه باکتری اشرسیاکلی جدا شده از نمونه‌های ادراری با آزمایشات بیوشیمیایی تعیین هویت مجدد شدند. سپس استخراج DNA با استفاده از کیت انجام شد و محصولات حاصل از PCR پس از الکتروفورز ارزیابی شدند. ماتریس یک/صفر باندها در Excel وارد و سپس با کمک برنامه‌های NTSYSPC2.02 و MVSP 3.2 مورد بررسی قرار گرفتند.

یافته‌ها: در مجموع از 8 پرایمر، 129 باند تولید شد. بیش‌ترین تعداد باند تولیدی، مربوط به پرایمر 2 با 24 باند می‌باشد. 42 باند پلی‌مورف، 10 باند مشترک در تمام پرایمرها و 22 باند اختصاصی ویژه هر یک از پرایمرها به دست آمد. بزرگ‌ترین باند به اندازه Kb 3/7 مربوط به پرایمر یک و کوچک‌ترین باند به اندازه Kp 80 مربوط به پرایمرهای 7 و 8 می‌باشد. براساس الگوی دندروگرام UPGMA و الگوی رسته‌بندی سه بعدی PCoA، ایزوله‌های 33، 47، 48 و 50 قرابت ژنتیکی نسبی با دو سویه استاندارد St.1 و St.2 از خود نشان دادند.

استنتاج: ایزوله‌ها با ترسیم رسته‌بندی سه بعدی PCoA، تنوع ژنتیکی بالایی را از خود نشان دادند که بیانگر وجود تنوع مراکز آلودگی در انتشار باکتری‌های مورد نظر می‌باشد. انگشت نگاری ایزوله‌ها با این روش، قدرت تکرارپذیری بالایی را نشان داد و این می‌تواند درجه بالایی از اطمینان و صحت را در مورد این تکنیک نشان دهد.

واژه‌های کلیدی: اشریشیاکلی، RAPD-PCR، تنوع ژنتیکی
متن کامل [PDF 749 kb]   (2532 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل | موضوع مقاله: ميکروبيولوژي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb