دوره 25، شماره 134 - ( اسفند 1394 )                   جلد 25 شماره 134 صفحات 362-357 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farzadkia M, Nasseri S, Rezaei Kalantary R, Asgharnia H, Gohari M R, Esrafili A, et al . Water Quality Zoning in Babolrood River Using National Sanitation Foundation Water Quality Index and Geographic Information System . J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (134) :357-362
فرزادکیا مهدی، ناصری سیمین، رضایی‌کلانتری روشنک، اصغرنیا حسینعلی‌، گوهری محمود رضا، اسرافیلی علی‌، و همکاران.. پهنه‌بندی کیفی آب رودخانه بابلرود بر مبنای شاخص کیفی NSFWQI و نرم افزار GIS. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (134) :357-362

سابقه و هدف: تعیین کیفیت‌آب‌های‌سطحی جهت مصارف مختلف مهم بوده ‌و شناخت نقاط ‌آلوده و آلاینده‌های ‌منطقه باعث استفاده بهینه‌ آب در مصارف مختلف میگردد، بنابراین با توجه به اهمیت ‌موضوع، هدف از این پژوهش ارزیابی ‌کیفی آب رودخانه ‌بابلرود می باشد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه ‌مقطعی، نمونه‌برداری از ده ایستگاه در تابستان 1392 انجام گرفته‌است. داده‌های حاصله با استفاده از شاخص NSFWQI و نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردیده و سپس مسیر ‌رودخانه با استفاده از نرم‌افزار GIS پهنه‌بندی گردید.

یافته‌ها: بر اساس شاخص NSFWQI، بهترین ‌وضعیت مربوط به ایستگاه‌ دوم (79، خوب) و بدترین ‌وضعیت مربوط به ایستگاه ‌دهم (52، متوسط) بوده‌ است.

استنتاج: بر اساس شاخص NSFWQI، کیفیت‌آب رودخانه در بالادست خوب و میان ‌دست و پایین ‌دست متوسط بوده و عامل انسانی مهم‌ترین عامل آلودگی رودخانه و کاهش کیفیت آن بوده ‌است.

نوع مطالعه: گزارش کوتاه | موضوع مقاله: بهداشت محیط زیست