دوره 25، شماره 134 - ( اسفند 1394 )                   جلد 25 شماره 134 صفحات 393-374 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amjadi O, Mousavi T, Rafiei A, Afzali M A, Yousefpour M, Ghaemi A. Therapeutic and Nutritional Effects of Pomegranate from the Perspective of Islamic Texts, Traditional and Modern Medicine. J Mazandaran Univ Med Sci 2016; 25 (134) :374-393
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7235-fa.html
امجدی ام‌البنین، موسوی طهورا، رفیعی علیرضا، افضلی محمدعلی، یوسف پور محمد، قائمی علیرضا. آثار تغذیه ای- درمانی انار از دیدگاه متون اسلامی، طب سنتی و طب مدرن. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1394; 25 (134) :374-393

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-7235-fa.html


چکیده:   (8132 مشاهده)

سابقه و هدف: تغذیه خوب و مناسب بخشی از زندگی سالم است. وجود راهنمایی‏‌های مناسب در رابطه با نحوه صحیح تغذیه، تأثیر مهمی در سلامت فردی و اجتماعی و پیشگیری از ابتلا به بیماری‏های مختلف دارد. قرآن به‏عنوان کتاب زندگی که مطالب مورد نیاز برای تمامی ابعاد زندگی انسان را دارد، رهنمودهای مهمی را در این رابطه بیان کرده است. انار یکی از میوه‏هایی است که سه بار در قرآن از آن با واژه» رُمّان و رُمّانه« یاد شده است. هدف از این مطالعه، مروری بر تذکرات قرآن و احادیث دینی در مورد انار، نقش انار در طب سنتی ایرانی اسلامی و نشان دادن اثرات درمانی انار و مکانیسم‏های احتمالی آن می‏باشد.

مواد و روش‌ها: با استفاده از کلیدواژه‏‌های انار، قرآن، ترکیبات مغذی، گیاهان دارویی، طب سنتی و Medicinal plant، Anticancer effect، Holy Quran، pomegranate جست و جو در پایگاه‏‌هایی نظیر Google scholar، Ovid، PubMed، ISI و Medline تا سال ‌2015 صورت گرفت. هم‏چنین مطالب مرتبط با خواص درمانی انار از کتب معتبر طب سنتی مانند مخزن الادویه، تحفه المومنین، قانون ابن سینا و الابنیه عن حدائق الادویه استخراج گردید. احادیث و روایات معتبر نیز از کتب اسلامی معتبر مانند مستدرک الوسائل جمع‏آوری شد.

یافته‌ها: قسمت‏های مختلف انار مانند دانه، عصاره و پوست، غنی از ترکیبات مفید مانند آنتی اکسیدان‏‌هاست که نقش محافظتی بسیار خوبی علیه انواع سرطان‏ها و بیماری­های مختلف ایفا می‏کند.

استنتاج: آن‏چه در قرآن و احادیث و هم‏چنین در درمان‏‌های طب سنتی در رابطه با انار آمده است، با یافته‏‌های علمی محققان همسو بوده و علاوه بر آن که نشان‏‌دهنده حقانیت قرآن در مورد مسائل علمی است، ما را به تفکر بیش‏تر در رابطه با آیات آن وا می‏‌دارد.

متن کامل [PDF 655 kb]   (2423 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb