دوره 13، شماره 38 - ( فروردين 1382 )                   جلد 13 شماره 38 صفحات 39-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Âskaryan M, Hosseini S, Khayrandish P. Role of incidence of blood and urinary tract infections in the burn patients admitted in Ghotbeddin burn center of shiraz, 2000-2001 . J Mazandaran Univ Med Sci 2003; 13 (38) :33-39
URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-750-fa.html
عسکریان مهرداد، حسینی سیدرضا، خیراندیش پرستو. میزان بروز عفونت های خونی و ادراری در بیماران سوخته بستری شده در مرکز سوختگی قطب الدین شیراز در سال های 80-1379. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران. 1382; 13 (38) :33-39

URL: http://jmums.mazums.ac.ir/article-1-750-fa.html


چکیده:   (15336 مشاهده)
سابقه و هدف: اگرچه پژوهش های زیادی در مورد عفونت های زخم سوختگی صورت گرفته است اما تعداد معدودی از آنها سایر عفونت های بیمارستانی را در این بیماران مورد بررسی قرار داده اند. اقدامات تشخیصی و درمانی تهاجمی (کاتتریزاسیون عروق خونی و مثانه) به میزان زیادی بیماران دچار سوختگی را در معرض خطر عفونت های بیمارستانی مختلف قرار می دهند. هدف از این مطالعه، تعیین میزان بروز عفونت های خونی و ادراری وابسته به کاتتر عروق محیطی و کاتتر ادراری و نیز مقایسه آنها با میزان های مذکور در «سیستم ملی مراقبت از عفونت های بیمارستانی آمریکا» بود.
مواد و روش ها: این مطالعه آینده نگر به مدت 11 ماه از تاریخ اول دی ماه 1379 تا پایان آبان ماه 1380 انجام گردید و کلیه بیمارانی که بیشتر از 48 ساعت بستری بوده و در هنگام بستری دچار عفونت نبودند وارد مطالعه گردیدند. برای تشخیص عفونت ادراری و خونی از تعاریف استاندارد «مرکز کنترل بیماری ها»(CDC) استفاده گردید.
یافته ها: 106 بیمار دارای شرایط لازم برای ورود به مطالعه بودند که از این تعداد 91 نفر دچار عفونت های بیمارستانی مختلف شدند (85.85 درصد). میزان بروز عفونت ادراری وابسته به کاتتر ادراری 30 در هزار شخص مورد - روز و میزان بروز عفونت خونی وابسته به کاتتر وریدی 17 در هزار مورد - روز بود.
استتاج: مقایسه میزان های بروز عفونت ادراری و خونی وابسته به کاتتر ادراری وریدی در بیمارستان قطب الدین و آمار «سیستم ملی مراقبت از عفونت های بیمارستانی آمریکا» نشان داد عفونت های ادراری و خونی در مرکز قطب الدین بیشتر است (P<0.001) در حالی که نسبت استفاده از کاتتر ادراری و کاتتر عروق مرکزی در بیمارستان های تحت پوشش «سیستم مراقبت از عفونت های بیمارستانی آمریکا» بیشتر است (P<0.001). برای پیگیری از ایجاد عفونت لازم است آموزش و نظارت بر استانداردهای استفاده از وسایل تهاجمی در روند درمان وجود داشته باشد و ایجاد یک «سیستم مراقبت از عفونت های بیمارستانی» شایجاد شود.
واژه‌های کلیدی: سوختگی‌ها، انتشار عفونت
متن کامل [PDF 228 kb]   (2235 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي-کامل |

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Mazandaran University of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb